Mycket sexsnack

Chasing Amy

TV

”Chasing Amy” är en pratig diskussion om kärlek. Män, kvinnor och homosexuella, i samma stil som regissörens debut ”Clerks”.

Mycket sexsnack, i synnerhet om oralsex. Kevin Smiths kärlekskomedi följer en serietecknare som blir kär i en lesbisk kollega. Hans kompis Jason Lee hatar henne, hennes förflutna skrämmer honom.

Ben Affleck och Joey Lauren Adams har huvudrollerna.

Matt Damon har en liten roll. Det här var innan ”Will Hunting” gjorde honom och Affleck kända.

Kevin Smith har gjort ”Mallrats” och ”Dogma” också. I alla sina filmer spelar han själv figuren Silent Bob, radarpartner till pratige Jay. De dyker också upp i ”Scream 3”. Nu har han gjort klart en film som heter ”Jay and Silent Bob strike back” som har premiär senare i år. Den ska avsluta de rollfigurernas filmkarriär är det tänkt.

Kevin Smith tycker att han vuxit ifrån den här världen nu när han fyllt 30. (1997)

Kanal 5 21.00

Rocky II

Betydligt sämre än ettan, trots att det är ungefär samma historia. Nu slåss Sylvester Stallone för fru och barn. Mycket boxning, i osannolika slagväxlingar. Även med Talia Shire, Burt Young och Carl Weathers.

Det har blivit ytterligare tre filmer om Rocky. ”Rocky V”, den senaste (och sista?) kom 1990. (1979)

ZTV 21.00

Pappas pojke

Svensk fars om kärlek och oklara faderskapsförhållanden, med Erik ”Bullen” Berglund som senapsdirektör. En omstuvad variant av klassiska pjäsen ”Spanska flugan”, där föräldrarna försöker få barnen att gifta sig med Rätt person.

Men hjärtan vill andra saker.

I andra roller syns bland andra Gösta Cederlund, Birgit Tengroth och Hjördis Petterson. I mindre roller kan man se Elof Ahrle som fönsterputsare, Julia Cæsar som dam i park och Sigge Fürst som trafikkonstapel.

Pjäsen ”Spanska flugan” av Franz Arnold och Ernst Vach hade premiär i Tyskland 1913. Året efter kom den till Vasateatern i Stockholm. Sedan dess har den spelats många gånger i olika versioner, och för ett par år sedan gjordes den med bland andra Ulf Larsson och Pernilla Wahlgren på Intiman i Stockholm. (1937)

SVT 1 14.45