Pacino gör det igen

En kvinnas doft

TV

Al Pacino briljerar som kärv blind överste med giftig tunga. Studenten Chris O’Donnell hyrs för att ta hand om honom en helg.

Kloka råd, en del humor och predikningar om livet, kärleken och lojalitet.

Pacino vann en Oscar för rollen som den bittre officeren. Han tänker tillbringa en sista helg i New York innan han tar livet av sig. Gabrielle Anwar spelar den unga tjejen som dansar tango i en minnesvärd scen som fick ge namn åt det hela.

Dessutom handlar det om ära och heder eftersom den unge studenten vägrar att tjalla på några skolkamrater och hotas av relegering från skolan.

Den gamle militären känner sig manad att gripa in.

Al Pacino är en av de mest färgstarka amerikanska skådespelarna, och har imponerat ända sedan han slog igenom i ”Gudfadern”. Han är av den sorten som skiftar från roll till roll, som sina jämnåriga och jämbördiga Robert De Niro och Dustin Hoffman. (Scent of a woman, 1992)

TV 3 21.00

Ballongen

Nils Poppe tog på sig väldigt mycket med den här ambitiösa men mycket ojämna komedin.

Han skrev manus, regisserade och spelade fem roller i sex olika berättelser. Sten Stensson Steen kommer till himlen, möter Gud och får vara med om en retroaktiv själavandring. Den för honom till allt från vikingatiden till ett harem, en cirkus och in i framtiden.

I övriga roller syns bland andra Marianne Löfgren, Erik Hell, Inga Landgré, Stig Olin, John Botvid, Julia Caesar och Sigge Fürst. (1946)

SVT 1 14.30

Analysera mera

Mycket underhållande komedi med Robert De Niro som ångestfylld maffialedare och Billy Crystal som hans psykiater.

Crystals bröllop med Lisa Kudrow skjuts upp på grund av trubbel i gangstervärlden. Även med Chazz Palminteri och Bart Tangredi. (Analyze this, 1999)

Canal+ Gul 22.55

ARTIKELN HANDLAR OM