Lysande av Hurt

Elefantmannen

TV

David Lynch har regisserat den sanna historien om John Merrick, född med mycket annorlunda utseende. Han blev en uppskattad man i 1800-talets salonger, för sitt poetiska inre som kontrast mot sitt ruffiga yttre. Han spelas utomordentligt av John Hurt.

Svartvitt drama, snyggt fotograferat.

Anthony Hopkins, Anne Bancroft och John Gielgud har också stora roller i den här välspelade historien.

Filmen producerades av Mel Brooks bolag, och han visade att han har andra sidor än ”Det våras för-olika-fenomen”.

David Lynch har fortsatt visa intresse för olika sorters särlingar och har gjort många filmer med en alldeles egen ton, som ”Blue velvet”, ”Wild at heart”, tv-serien ”Twin Peaks”, ”Lost highway” och ”The Straight story”. (Elephant man, 1980)

TV 4 0.50

Spring Lola!

Rödhåriga Lola (Franka Potente) springer genom Berlin för att få ihop pengar innan hennes desperate pojkvän rånar en mattaffär. Hur det går?

Några olika varianter visas, beroende på hur fort Lola springer. Underhållande, fräck, snabb, mycket sevärd. (1998)

Canal+ Gul 20.30

Livet på landet

En bara stundtals smårolig komedi om ett storstadspar (Chevy Chase och Madolyn Smith) som försöker att anpasssa sig till livet på landet. Han är sportjournalist och har svårt för naturen.

I en tidig roll kan man se Sarah Michelle Gellar, som blivit mest känd via tv-serien om Buffy som jagar vampyrer. Hon var också med i ”Djävulsk romans” och kommer närmast i skådespelarversionen av gamla tecknade Scooby-Doo.

Regisserad av George Roy Hill som gjorde de betydligt bättre ”Butch Cassidy och Sundance Kid” samt ”Blåsningen”. (Funny farm, 1988)

Kanal 5 20.00

Ögonblick av lycka

Stephen Rea spelar en övermogen lätt patetisk medelålders fotograf som förför unga flickor för att de ska bli hans elever. Och älskarinnor.

Sarah Polley spelar det nya fyndet/offret. (Guinevere, 1999)

TV 1000 1.40

ARTIKELN HANDLAR OM