1 962 000 ville se Ricky

Nytt tittarrekord för Berghagen

TV

Lasse Berghagen slår rekord efter rekord med sitt ”Allsång på Skansen”.

Nästan två miljoner tittade när Ricky Martin gästade programmet i förrgår.

– En fantastisk siffra – helt otroligt, säger Lasse Berghagen.

Foto: Magnus Sandberg
AFTONBLADET BJÖD PÅ SEGERTÅRTA När Ricky Martin besökte ”Allsång på Skansen” i tisdags slog Lasse Beghagen sitt tidigare tittarrekord.

Det är dan efter dan när Aftonbladet bjuder den store på rekordtårta hemma i hans lägenhet i centrala Stockholm.

Men Lasse är fortfarande lika glad som efter succéprogrammet i tisdags.

Och han har anledning till det.

Åter igen har han slagit tittarrekord med sitt ”Allsång på Skansen”. Nästan två miljoner svenskar bänkade sig för att se Lasse och världsstjärnan Ricky Martin.

– Det är helt enormt. Det känns som en dunk i ryggen och en bekräftelse på att vi gör ett bra program, säger Lasse.

Han har blvit van att sätta rekord med sitt program.

Jobbat för yngre artister

När Lasse Berghagen tog över ”Allsång på Skansen” 1994 låg tittarsiffrorna på runt 600 000. Sedan dess har ökningen varit konstant.

– Jag tror att förklaringen ligger i att vi jobbat för att få in yngre artister i programmet, annars hade det förmodligen dansat ut med min generation. Att vi förnyat oss och fått dit Magnus Uggla, Tomas Ledin och nu Ricky Martin betyder mycket för att locka även den yngre publiken att titta.

Men alla är inte lika förtjusta i utvecklingen. Konservativa kritiker menar att programmets själ urholkas då man tar in stora popstjärnor som Ricky Martin.

Ricky fungerade perfekt

Lasse håller inte med.

– Det kommer alltid finnas folk som inte gillar det vi gör. Men Ricky fungerade ju perfekt hos oss. Det här har öppnat en dörr för stora artister att komma nästa sommar.

Han menar att storstjärnorna lockar den yngre generationen till den enorma svenska visskatten.

– Det är ju fantastiskt att se de unga sjunga Taube och ”Dé ä grabben med choklá i”. Ricky hjälpte till att bevara vår vistradition. Det tycker jag är underbart.

Nästan två miljoner tittare och du är omåttligt populär. Finns det risk att du får storhetsvansinne nu?

– Nä du, jag är lite för gammal för det. Dessutom är ”Allsången” bara ett stickspår i min karriär, något jag gör på sommaren. Jag gör ju mycket annat också.

Hur firar du rekordet?

– Det väntar jag med till i höst då vi ska ha vår årliga kräftskiva med hela gänget på Skansen. I morgon (läs: i kväll) gör vi showen ”Lasse med vänner” på Norrvikens trädgårdar i Båstad. Det ska bli jättekul.

Klas Lindberg