”Ge rabatt på licensen”

Tittarna rasar mot SVT:s alla repriser

TV

Tv-tittarna rasar mot SVT.

84 procent tycker att det visas för många repriser i sommar.

– Sommarstäng SVT eller sänk tv-licensen, säger Siv Andersson, en av alla som hört av sig till Aftonbladet.

Foto: mathias forslöf
Bara repriser hela sommaren Siv Andersson är en av många arga tittare som hört av sig till Aftonbladet. Och tittarna är upprörda över SVT:s alla repriser. Nu tänker Siv skriva ett brev och kräva sänkt tv-licens.

Det var i går Aftonbladet berättade att nästan hälften av alla program i SVT är repriser i sommar. Under den vecka som Aftonbladet granskade tablåerna var 46 procent av innehållet gamla program.

Tusentals tittare röstade

Uselt, tycker tv-tittarna. Hela 84 procent av de 10 834 som röstat på aftonbladet.se inför natten till tisdag tycker att det sänds för många repriser.

Siv Andersson i Skutskär är så besviken på sommarprogrammen i SVT att hon tänker skriva ett brev och begära sänkt tv-licens.

– Det är helt förkastligt att man ska betala lika hög avgift under sommaren för program som gått både en och tre gånger tidigare, säger hon.

Lagom till semestern damp kvartalsräkningen på 417 kronor ner i brevlådan. Totalt är årsavgiften på 1 668 kronor.

Rabatt på sommaren

– Det borde vara rabatt under sommaren. Annars kan SVT lika gärna ha sommarstängt och bara visa nyheter, säger Siv Andersson.

Hon får medhåll av andra Aftonbladet-läsare. Många har tyckt till på aftonbladet.se.

Jonas skriver:

– Jag tycker att det är bedrövligt att alla kanaler får visa så mycket repriser under sommaren. Skärpning!!!

Och Jonna Johansson fyller i:

– Privatisera SVT så att vi vanliga medborgare inte behöver betala för att de visar repriser om och om igen. Vad är det för public service?

”Har rätt till semester”

Andra håller dock på SVT.

– Trevligt med repriser, tycker Malin.

– Vad är det att gnälla över? Under hela året kämpar SVT med att konkurrera om tv-tittarna. Har inte de rätt till semester som alla andra? undrar Fia.

Karin Lindstedt