Josefin ska ta över i ”Silikon”

ZTV-stjärnan lovar mer reportage och livekänsla

TV

”Silikon” blir Josefin Crafoords nya värld.

Nu tar hon över efter Ulrika Eriksson i det populära tjejprogrammet i TV 3.

– Det är ett superbra program, jag tror det kommer att passa mig, säger hon.

Foto: Tommy Mardell
EN DUO IGEN Det dröjde inte länge innan Gry Forsell fick en ny kompis att leda ”Silikon” med. Josefin Crafoord heter hon. Men än vill TV3 inte avslöja något om vilka andra förändringar i programmet som tittarna kan förvänta sig.

Det var i förra veckan som Aftonbladet avslöjade att Ulrika Eriksson skulle hoppa av som programledare i ”Silikon” och satsa på studierna i stället.

Nu kan vi berätta att det blir Josefin Crafoord, känd från ZTV och det egna programmet ”Josefins värld”, som blir Gry Forssells nya partner i rutan.

– Jag är jätteglad för det här, det känns otroligt kul, säger Josefin Crafoord.

Fler inslag ute på stan

Med hennes hjälp ska det bli mer livekänsla i ”Silikon” och programmet kommer att bandas bara några timmar före sändning på måndagar. Tanken är att Josefin Crafoord ska varva programledarrollen med reportage ute på stan.

– Det gör jobbet omväxlande och jag gillar att vara ute och göra inslag, säger hon.

Lite pirrigt är det dock att ta över efter populära Ulrika Eriksson som också gjort sig ett namn som programledare på MTV Europe.

– Jo, men det blir en utmaning. Jag vill vara minst lika bra som hon fast på mitt sätt, säger Josefin Crafoord.

Just sin personlighet, att hon bjuder på sig själv, vågar vara rolig och göra saker i tv, tror hon kommer vara utmärkande för hennes roll som programledare i ”Silikon”.

Josefin Crafoord lämnar nu ZTV efter 6 år på tv-kanalen. Nostalgiskt, visst, men det som väntar lockar otroligt mycket.

– Ja, jag kände att det var dags att prova något nytt nu. Dessutom ska det bli kul att jobba med en hel redaktion. Inte minst med Gry.

Samtidigt med att Josefin Crafoord gör debut i ”Silikon” kommer också andra nyheter att lanseras i programmet. Mer reportage ute på fältet är den största nyheten.

– Vi håller på att arbeta med programformen nu så något mer kan jag inte avslöja i nuläget, säger Staffan Erfors programchef på TV3.

Bara positiva kommentarer

Han är mycket nöjd med värvningen av Josefin Crafoord.

– Hon är rutinerad, har stor erfarenhet av direktsändningar och kommer att utgöra ett bra team med Gry, säger han.

Gry Forsell är också glad över sin nya kompanjon.

– Det är spännande att vi hittat en annan lösning. Att Josefin inte bara ersätter Ulrika utan tar mer plats som reporter. Nu blir vi alla ett slags kollektiv i stället.

Karin Lindstedt