Jonas Inde ny stjärna i ”Nya Tider”

”Han heter Nima och är en idiot”

TV

Killinggänget får ursäkta.

Nu ska skådespelaren Jonas Inde bli såpastjärna.

Som tjejtjusaren ”Nima” i TV 4:s ”Nya Tider”.

Foto: PETER KJELLERÅS
Killing-gängets ständiga medlem Jonas Inde byter nu karaktärer med lustiga hattar och konstiga röster mot en roll i TV 4:s såpa ”Nya Tider”

Han har gjort oförglömliga figurer tillsammans med Killing-gänget i tv-succéerna ”Nilecity 105,6”, ”Percy tårar” och ”Torsk på Tallinn”.

Andra projekt har varit satirprogrammet ”Parasit-tv” och serietidningspjäsen ”Rocky” på Stockholms stadsteater.

Nu kan Aftonbladet avslöja att Jonas Inde blir en av de nya huvudkaraktärerna i TV4:s långkörare ”Nya Tider”. Inspelningarna av de nya programmen börjar i augusti och Jonas Inde kommer att synas i rutan i början på nästa år.

– Det ska bli kul att göra en karaktär utan löjlig röst, dialekt och lustig hatt, säger Jonas Inde.

Tänkte tacka nej

När han fick erbjudandet i våras var han till en början tveksam till att ta rollen.

– Jag tänkte tacka nej eftersom jag hört hur högt inspelningstempot är i såpor. Men sen läste jag manus och det var en välskriven roll som jag tror jag kan göra någonting med.

Beskriv din karaktär.

– Han heter Nima och är en idiot. Men som de flesta idioter är han inte en idiot innerst inne.

Ligger han nära dig?

– Jag vet inte, men jag snackade med Henrik Schyffert som också gjort en såparoll om att man ofta sätter in lite udda människor på ganska förutsägbara roller. Men det känns inte så nu. Den jag gör är en vanlig person även om det är en idiot.

Och det verkar som att Jonas Indes insats i serien blir långvarig. Än så länge har manusförfattarna inte skrivit något slut och ”Nima” finns med hela tiden.

Hispan eller Bahamas

– Jag spelar in från augusti till mitten av september. Sen drar jag på turné med ”Rocky”. Men efter det spelar vi in mellan januari och mars. Så jag kommer väl vara med i typ sju år om det går så snabbt att spela in som jag har hört. Vi får väl se om det blir hispan eller Bahamas när det här året är slut, säger Jonas Inde.

Cajsa-Lisa dyker upp

En annan känd skådespelare som dyker upp i kommande ”Nya Tider”-avsnitt är Cajsa-Lisa Ejemyr, som tidigare var med i ”Skilda Världar”. Om och i så fall hur hon och ”Nima” möts i serien får vi svar på först nästa år.

Anna Hansson, Klas Lindberg

ARTIKELN HANDLAR OM