Brevväxling med tiden för inbördeskriget

TV
Foto: HALLMARK HALL OF FAME PRODUCTIONS
Jennifer Jason Leigh och David Dukes.

Kärleksbrevet

Romantiskt tv-drama om kärlek och resor i tiden. Campbell Scott är en datakille i nutid som köper ett gammalt skrivbord. Han är fascinerad av amerikanska inbördeskriget och i en låda hittar han ett brev från den tiden. Hans mamma råder honom att köpa rätt sorts bläck och skriva ett svar och med hjälp av skrivbordets magi kan han korrespondera med brevskriverskan ( Jennifer Jason Leigh), trots att hon dog för 100 år sedan.

En vacker kärlekshistoria, med två bra skådespelare.

Tids- resor är ett populärt tema på film, och det kommer ständigt nya försök. Bland de mer kända hör "Tillbaka till framtiden"-serien, "Apornas planet", "Austin Powers" och "Sofies värld". Senare i år kommer "Kate och Leopold" med Meg Ryan, romantik mellan flera århundraden.

Jennifer Jason Leigh uppmärksammades som 20-åring i "Häftigt drag i plugget" 1982 och har gjort många väldigt olika roller sedan dess.

En modig skådespelerska som ger sig på svåra karaktärer och röster. Ofta blir det bra, ibland lite påfrestande som i "Mrs Parker", "Kansas City" och "Strebern". (Love letter, 1998)

ZTV 21.00

Älskar, älskar inte

Amerikanskt drama om kärlek i olika tid. Om två generationer kvinnor och antisemitism.

Den äldre, Jeanne Moreau, minns kriget och förintelsen, den yngre, Claire Danes, blir kär i skolans snygging ( Jude Law) och känner att hon måste dölja sina judiska rötter.

Mormor Nana berättar om sina upplevelser i Auschwitz, och spelas som ung av Claire Danes., medan dotterdottern berättar om sina kärleksbekymmer och viljan att bli accepterad av skolans snobbiga elit.

James van der Beek (Dawsons creek) har en annan stor roll.

Bygger på en pjäs av Wendy Kesselman, som också skrivit filmens manus. (I love you, I love you not, 1996)

TV3 21.00

Big night

Italienska bröder försöker driva kvalitetskrog utanför New York på 1950- talet. Middagar som det doftar om: kärlek och känslor som går att ta på. Stanley Tucci spelar med, har skrivit och regisserat. Filmens stora kväll utspelas när fantastiske sångaren Louis Prima ska komma på besök. (1995)

TV 1000 Cinema 15.10