"Jag var sjuk i blod-cancer"

Fröken Blekinge om kampen mot den svåra sjukdomen

TV

I "Fröken Sverige" kämpar hon mot andra landskapsfröknar.

Men för snart fem år sedan började kampen mot en livshotande sjukdom.

- Jag tappade allt hår och var verkligen jättedålig, säger Charlotte Arrhenius.

Foto: KARIN TÖRNBLOM/TV 3
TAPPADE ALLT HÅR Charlotte Arrhenius är Fröken Blekinge i årets upplaga av Fröken Sverige. När hon var 18 fick hon reda på att hon hade blodcancer. "Jag tappade allt hår och var verkligen jättedålig, men jag klarade av skolan trots allt", säger hon.

I går pratade Charlotte Arrhenius, 22, ut om sin blodcancer i TV 3:s "Fröken Sverige". Charlotte är Fröken Blekinge i tävlingen.

- Jag vill att andra med samma sjukdom ska kunna känna ett stöd i mig. Det var därför jag ställde upp i Fröken Sverige, säger hon till Aftonbladet.

Upptäckte en knöl på halsen

Charlotte Arrhenius var 18 år när hon upptäckte en knöl på halsen. Hon opererades senare och fick då beskedet att hon hade Hodgkins sjukdom, eller lymfom, som är en form av blodcancer.

- Jag var chockad i flera dagar efter det, man tror ju aldrig att sådant ska hända en själv. Men jag insåg snabbt att det bara var fight som gällde, säger hon.

Charlotte pluggade vid tillfället till sjuksköterska, och gav sig tusan på att klara studierna trots den tuffa behandling med cellgifter och strålbehandling som hon genomgick.

Går regelbundet på kontroller

- Jag tappade allt hår och var verkligen jättedålig, men jag klarade av skolan trots allt, säger hon.

I dag känner sig Charlotte Arrhenius fullt frisk, jobbar som sjuksköterska och går på kontroller var tredje månad. Inom kort får hon veta om hon friskförklaras helt.

- I dag mår jag jättebra, så jag är egentligen inte alls nervös, säger hon.

Martin Söderström