Filmtips 14 februari

TV
Foto: DEG
Isabelle Huppert och Steve Guttenberg, otroget par som dras in i en härva av brott och dubbelspel.

Vittnet i fönstret

Spännande thriller i Alfred Hitchcocks anda.

En man ( Steve Guttenberg) har sex med sin chefs fru. När hon ( Isabelle Huppert) blir vittne till ett brott erbjuder han sig att ta kontakt med polisen, så att inte hennes otrohet avslöjas.

Men denna vänliga gest gör att han i stället blir indragen i en härva av brott och dubbelspel, där han hamnar i centrum för polisens misstankar"

Steve Guttenberg är ju inte direkt Cary Grant eller James Stewart, men annars har filmen drag av en typisk Hitchcock-thriller.

Regissören Curtis Hanson var här bara i början av sin karriär. Han fick sitt kommersiella genombrott 1992 med "Handen som gungar vaggan" och ett definitivt erkännande med "L A konfidentiellt" (1997), både publik- och kritikersuccé.

Hans senaste film var "Wonder boys" (2000) och just nu håller han på att färdigställa "8 mile", där rapparen Eminem spelar en person som har stora likheter med honom själv. (The Bedroom window, 1987)

SVT 2

0.00

En värsting till syster 2

Första filmen (1992) var en charmig bagatell.

Whoopi Goldberg spelade nattklubbssångerskan i Las Vegas som var mordhotad av sin pojkvän från maffian och därför gömde sig i ett kloster.

Det här är mest en seg upprepning, men filmen har ett uthärdligt slut, med medryckande spirituals och kul eftertexter, nästan det roligaste i hela filmen.

Lauryn Hill har en biroll i filmen. Hon medverkar i kören på många låtar och sjunger dessutom duetten "His eye is on the sparrow" tillsammans med Tanya Blount. (Sister act 2: Back in the habit, 1993)

ZTV

21.00

Glädjens stad

En politiskt mycket korrekt historia, som utspelas i slummens Calcutta.

Smilfinken Patrick Swayze är dock överraskande bra som engagerad läkare i ett drama om några människor som jobbar ideellt bland de fattiga, sjuka och utslagna människorna.

Pauline Collins (Shirley Valentine) spelar en sjuksköterska och Om Puri en rickshawdragare. Men det är läkaren, som både hittar sin egen själ och som utmanar den lokala maffian, som står i centrum hela tiden.

För regin svarar Roland Joffé, som efter genombrottet med "The Killing fields - Dödens fält" (1984) förgäves kämpat för att hitta en lika engagerande och omskakande historia. Den här är okej, varken mer eller mindre. (City of joy, 1992)

Kanal 5

21.00

In the mood for love

Rekordsnabb tv-premiär för Wong Kar-Wais hyllade kärleksdrama. Gripande och vackert, Nat "King" Coles titelmelodi följer perfekt de coola bilderna och Tony Leung Chiu-Wai och Maggie Cheung är utmärkta i huvudrollerna. (Hua yang nian hua, 2000)

Canal+

21.25

En midsommarnattsdröm

Lätt, luftig och lekfull Shakespeare-filmatisering med en suverän skådespelarensemble: Kevin Kline, Calista Flockhart, Michelle Pfeiffer, Anna Friel, Rupert Everett, Christian Bale och Stanley Tucci. (A Midsummer night"s dream, 1999)

TV 1000

18.00