”Nu ska vi leva ut rockmyten”

Här är hårdrockens svar på ”Popstars”

1 av 2 | Foto: Björn Elgstrand
BLIR TV-SÅPA Aftonbladet var som enda tidning med när det ännu namnlösa ”Wannabe”-bandet i går hade premiärspelning i Stockholm. Och trendriktigare musik kunde de inte ha valt. I vår kommer nu metal i samma anda som Linkin Park att strömma från tv-apparaterna.
TV

De har inte ens hunnit få ett namn.

Men sent i går kväll var det livepremiär för de fem killarna som blivit dokusåpabandet i ”Wannabe”, det rockiga svaret på ”Popstars”.

Aftonbladet var som enda tidning med på första spelningen.

När bandet strax före midnatt äntrade den lilla scenen på Pub Anchor i Stockholm, var det ingen i publiken som visste vilka de var.

Oannonserat och hemligt. Men snart är det tänkt att ”Wannabe”-killarnas konserter ska bli rena orgierna i allt vad rock ’n’ roll på högsta nivå innebär.

Stenhårda uttagningar

De här fem killarna har slitit, svurit och svettat sig igenom de stenhårda uttagningarna – och vunnit:

Funky Dan, 20, sångare från Skellefteåbandet Jupither. Tatuerat stjärnämne.

Lonne Bergman, 28, gitarrist från Hallstahammar. Motto: allt eller inget.

Niels Nankler, 20, gitarrist från Västra Frölunda. Stonerrockare.

Stojan Brdarski, 23-årig trummis från Lund, som spelat alternativ country.

Ulf Johansson, basist, 23 år och från Trollhättan. Dödsmetallare.

– Vi har bara varit ett band sedan i måndags, och det är redan dags för första spelningen, konstaterar Funky Dan. Vi har repat allt vad vi orkat.

Musikaliskt är bandet supertrendigt: nu metal, den brutala hårdrocken med rap i verserna och sång i refrängerna som i framför allt i USA ger radiospelningar och miljonförsäljning. Tänk Linkin Park och Limp Bizkit.

Grabbarna framför bara de tre låtar de hunnit lära sig, skrivna av låtskrivarproffs som Herbie och Epicenter, teamet som gjort hits åt ’N Sync och Excellence.

”En dröm som blivit uppfylld”

Det går förvånansvärt bra, även om Funky Dan glömmer någon textrad här och där.

– Det här är en dröm som blivit uppfylld. Nu vill vi bara leva ut rockmyten så mycket det går, myser Lonne Bergman efteråt.

Den 2 mars kan ni se ”Wannabe” i TV 3. Kort därpå släpps singeln ”To my face”.

”Wannabe”-boysen lär snart bli varse sanningshalten i AC/DC:s klassiska låt ”It’s a long way to the top, if you wanna rock ’n’ roll”.

Jörgen Holmstedt