Feministkupp - mitt under direktsändningen

TV

De lyckades med sin feministkupp på Fröken Sverige-galan för ett år sen.

I går slog aktionsgruppen "Unfucked Pussy" till igen - i direksändning.

Den här gången var målet TV 3.

Foto: GUNNAR ASK
Renée Nyberg och David Hellenius leder nya talkshowen "Slussen 22:00".

Direktsändningen av TV3:s nya talkshow "Slussen 22.00" hann knappt börja förrän överfallslarm började tjuta.

De inbjudna feministerna Fia Sandlund, 28, och Joanna Rytel, 27, kastade larm omkring sig och försökte storma scenen där programledarna Renée Nyberg och David Hellenius just inlett showen. En storväxt studioman stoppade dem innan de hann veckla ut sin banderoll med texten: "GUBBKANAL TV 3 stödjer kvinnlig konkurrens".

- Vad vi lärde oss vid vår förra attack, "Gubbslem", som vi gjorde på Fröken Sverigegalan, är att man snabbt blir utkastad. De var så vi kom på idén med tjutande överfallslarm, säger Joanna Rytel.

Det tog flera minuter innan studiopersonalen lyckats lokalisera de fem larmen som tjöt i studion. Under tiden kämpade David Hellenius för att överrösta oväsendet tillsammans med sina gäster Kayo och Jonas Malmsjö.

- Jag förstår inte riktigt varför de gjorde det - själva grejen med att vi bjudit in dem var ju för att de skulle få chansen att förklara sin ståndpunkt, säger David Hellenius.

- TV 3 anordnar Fröken Sverige-tävlingen och det är verkligen den ultimata symbolen för kvinnoförtryck. Jag hatar den, säger Fia Sandlund.

Katarina Johnson, Klas Lindberg