”Det är bra att det är slut nu”

Skådespelarna sörjer inte nedläggningen av såpan ”Skilda världar”

1 av 6 | Foto: THOR LINDGREN
VILL HA ANDRA ROLLER Att vara med i en populär såpa är inte enbart positivt. Bengt Dahlqvist, som spelar Daniel i "Skilda världar", hoppas att han kan få nya roller när såpan nu läggs ner. "Jag vill visa att jag kan annat", säger han.
TV

Ännu en svensk såpa går i graven.

I kväll sänds det sista avsnittet av "Skilda världar".

- Nu hoppas jag att jag kan få lite andra roller, säger Bengt Dahlqvist som spelar Daniel.

I september 1996 började TV4 sända det som blev landets första vardagssåpa. Efter bara ett år hade serien över en miljon tittare - fler än "Rapport".

Dagens avsnitt är nummer 500.

- Det är sorgligt men samtidigt väldigt skönt. Förhoppningsvis kan jag nu få lite andra roller och visa att jag kan annat, säger Bengt Dahlqvist som spelar Daniel Toivonen.

Det sista avsnittet spelades in redan för två år sedan och sedan dess har det varit motigt för många av skådespelarna att hitta nya jobb.

"Har varit en rolig tid"

- Många har tyckt att jag har varit för mycket förknippad med "Skilda världar". Det kan jag förstå eftersom hela serien var ju uppbyggd kring Daniel och hans syster Sandra. Men det har varit en rolig tid och jag har lärt mig mycket men det är skönt att det är över också, säger Bengt Dahlqvist.

1997 valdes han till Sveriges sexigaste man av Aftonbladets läsare och efter det ägnade han sig åt musik.

Ny popskiva på gång

- Musikkarriären har legat nere ett tag men jag hoppas kunna släppa en svensk popplatta snart. Vi får se vad som händer, säger han.

Nina Gunke, som spelar Daniels biologiska mamma Rebecka Bovallius, ser också fram emot andra projekt.

- Det har varit tuffare att få jobb på andra kanaler under tiden som "Skilda världar" har sänts. Man har ju varit i folks vardagsrum ganska mycket, säger hon.

"Det rullade bara på"

Nina Gunke menar att det är bra att "Skilda världar" läggs ned.

- Jag trodde aldrig att det skulle bli 500 avsnitt. När jag började var det bara för ett år men sen rullade det på. Det har varit roligt att spela Rebecka men men det är bra att det är slut nu, säger Nina Gunke.

Hannah Sjöström