- Det bästa var att jag fick träffa Tommy på riktigt

”Sikta mot stjärnorna”- vinnaren Håkan Windahl om mötet med sin idol

1 av 2 | Foto: MAGNUS WENNMAN
"DET ÄR ETT ERKÄNNANDE" "Anthem" ur musikalen "Chess" blev 35-årige Håkan Windahls biljett till stjärnorna. I går vann han finalen av TV 4-tävlingen med Tommy Körbergs paradnummer. "Det här är verkligen ett erkännande", säger han till Aftonbladet.
TV

En före detta rockare som jobbar som kyrkovaktmästare tog hem årets final i "Sikta mot stjärnorna".

Håkan Windahl vann svenska folkets hjärta som Tommy Körberg.

- Det bästa med tävlingen var att träffa Tommy på riktigt. Han gav mig en fribiljett till "Chess", säger Håkan.

I årets stora final av "Sikta mot stjärnorna" var det inte nakna magar och popdängor som fick mest röster. Det skulle vara 30-tal, visor och mastiga musikaler. Kyrkovaktmästare Håkan Windahl valde det vinnande konceptet när han gestaltade en av Sveriges mest folkkära artister, Tommy Körberg, med låten "Anthem". Han vann bland annat över Ella Fitzgerald, Britney Spears och Cornelis Vreeswijk.

"Jag har alltid beundrat Tommy"

- Jag har alltid beundrat Tommy. Jag sjöng en av hans sånger på en tillställning och filmades. Sedan skickade några kompisar in bandet till "Sikta mot stjärnorna" och jag kom med, säger Håkan Windahl.

På andra plats i finalen kom Caroline Wennergren, 16, som Ella Fitzgerald. 30-talsswing kompat av storband med trumpeter är ett ovanligt val för en tonåring.

- Jag har nog lite ovanlig musiksmak för en i min ålder. Jag har alltid älskat Ella och hon och jag har samma swing. Jag tror hon skulle varit nöjd med mitt framträdande här i kväll, säger Caroline.

Barn och fru stannade hemma

Håkan Windahls fru och barn var inte med under finalen utan hejade på Håkan framför tv:n i stället. När Håkan nu återvänder till Mörrum är det som Tommy Körberg med hela svenska folket och 50 000 kronor i vinstpengar på fickan.

- Det här känns helt otroligt. Jag har hållit på med musik länge och kommer att fortsätta med det och det här är verkligen ett erkännande, säger Håkan Windahl.

I går:

Linda Hjertén