Hipp, hopp - eller happ?

TV
Foto: MGM
Omar Epps, Claire Danes och Giovanni Ribisi i långtråkig film.

Mod Squad

Här finns handling till en 50-minuters tv-deckare. Tyvärr uttänjd till 94 minuter. Det var länge sedan en och en halv timme kändes så olidigt lång.

Tv-serien på 1960-talet var de kommersiella gamarnas försök att utnyttja ungdomskulturens poppighet. Det ungdomliga som finns kvar till filmen är att det spelas musik nästan hela tiden.

Claire Danes, Omar Epps och Giovanni Ribisi spelar före detta ungdomsbrottslingar som nu är särskilda spanare åt polisen eftersom de kommer in på klubbar. En skum typ pratar med poliser. Kan några av snutarna vara ohederliga?

Ja, vet alla som sett en amerikansk polisfilm. För den här sega trion tar det en dryg timme innan de nästan förstår vad bio- publiken vet efter några minuter.

De sysselsätter sig nämligen med privat ångest och mycket väntande, vilket leder till rejäla pekoralscener.

Varken hipp eller hopp eller happ.

Bara bedövande långtråkigt. (1999)

TV 3 21.00

Hem ljuva hem

Drama om mamma, pappa, barn. Pappa slår mamma, pappa slår sonen och de båda slagna blir allt räddare och förtvivlade i sin maktlöshet.

Men så försöker de på olika sätt stoppa skräcken och bilden förändras.

Kristina Törn-qvist, Michael Ny-qvist och Anastasios Soulis (Den bästa sommaren) är alla mycket bra i de bärande rollerna. (2001)

TV 1000 Cinema 23.10

Sex, lögner och videoband

Steven Soderberghs debutfilm är en begåvad lågbudgethistoria som vann pris i Cannes. James Spader spelar videofilmaren som kommer tillbaka till Baton Rouge och möter Andie MacDowell som är missnöjd med maken Peter Gallagher. Hon vet inte vad systern Laura San Gia-como håller på med. (Sex, lies and videotape, 1989)

Canal+ 20.00