De stjäl - och skor sig

TV
Foto: 20th CENTURY FOX
Kate Beckinsale spelar rollen som studentska med mycket egna villkor för samarbetet.

Shooting fish

Två unga män svindlar ihop förmögenhet på olika vis. Börjar underhållande, men slutet i gammal god matinéstil är nästan för lättvindigt.

Men den har en uppfriskande egensinnig brittisk stil som gör den sevärd.

Det är en sorts Robin Hood-historia för 1990-talet som utspelas i London.

Hjältarna i "Shooting fish" stjäl från de rika - och ger till sig själva!

Charmige amerikanen Dylan ( Dan Futterman) och engelske datanörden Jez ( Stuart Townsend) har en gemensam bakgrund: Båda är för-äldralösa och har vuxit upp på barnhem. De har också en gemensam dröm: Ett stort och fint hus på landet, ett riktigt hem, något de aldrig har haft. Men för det krävs det pengar. Mycket pengar.

"Shooting fish" är underhållande och det är en omväxling att se en film som precis när man förväntar sig en sak styr åt ett helt annat håll. För när Dylan och Jez slår sig samman med vackra studenten Georgie ( Kate Beckinsale) blir inget riktigt som de har tänkt sig.

Hon har sina egna skäl för att bli partner med dem.

Beckinsale har vi bland annat sett i "Cold Comfort Farm", "Pearl Harbor" och "Om ödet får bestämma". (1997)

SVT 1 21.30

The Straight story

En sann historia. Fantastiske Richard Farnsworth (79 år när filmen gjordes) spelar den 73-årige Alvin Straight som efter ett häftigt gräl och många års tystnad åter vill träffa sin bror. Sissy Spacek är mycket bra som dottern. Ganska rakt berättad för att vara i regi av David Lynch, men han får in några udda knorrar. (1999)

TV 1000 16.20

Miami

Underhållande romantisk komedi med Sarah Jessica Parker. En Woody Allen-liknande film där hon drar sig för giftermål när hon ser alla kraschade äktenskap i släkten. Är Antonio Banderas svaret på hennes drömmar? (Miami rhapsody, 1995)

TV 1000 18.10

ARTIKELN HANDLAR OM