"Robinson-vinnare tog emot svarta pengar"

Martin Melin: Det är fel

1 av 3 | Foto: MICKE SÖRENSEN
Polisen Martin Melin var Robinsonvinnare 1997. Nu anklagas han för att ha tagit emot svarta pengar i miljonbelopp. Själv säger han att det inte stämmer.
TV

Efter segern i "Expedition: Robinson" blev han kändisbartender.

I en artikel i Café anklagas nu polisen Martin Melin för att ha tagit emot svarta pengar i miljonbelopp.

- Det är fel. Jag har gott samvete, säger han.

Marknadsledande inom kändisbartenderbranschen är Michael Brinkenstjärna som genom sina företag hyr ut pensionerade dokusåpastjärnor.

I Café berättar han om fenomenet som fick sitt stora genomslag när Martin Melin vann "Robinson".

"Jag har tackat nej"

Han uppskattar att Martin har tjänat över två miljoner kronor på ungefär 300 jobb. Merparten av dessa pengar ska han ha fått utbetalat svart.

- Det stämmer inte. Siffran 300 är klart överdriven, jag kanske har gjort en 30-40 jobb och jag har alltid varit noga med att få på papper det jag skulle få i lön, säger Martin Melin till Aftonbladet.

Hur mycket har du tjänat på att vara gästbartender?

- Kanske runt 270 000-

280 000. Visst har jag varit sugen på att ta pengar svart eftersom det förekommer mycket sånt i den här branschen, men jag har tackat nej. Jag tror att Brinkenstjärna har blandat ihop siffrorna.

"Martin snackar bara"

Men Brinkenstjärna menar att Melin mörkar sina inkomster.

- Martin snackar bara. Han vill bara inte prata om hur mycket pengar har har tjänat. Jag har papper på alla hans jobb, säger Brinkenstjärna till Café.

Även Robert "Robban" Andersson bekräftar att det förekommer svarta pengar.

- Visst är det vanligt att jag fått betalt svart. Och när man jobbar för Brinkenstjärna får man inte många korvören över. Han tar en stor, stor del av betalningen själv, säger Robert Andersson.

Klas Lindberg

ARTIKELN HANDLAR OM