Lagledaren har redan anlänt till ön

”Det är tuffare än jag tänkt mig”

1 av 3 | Foto: tommy mardell
Lagledare Lag nord Namn: Charles Murelius. Ålder: 32. Familj: Singel. Yrke: Pr- och eventkonsult. Bor: Stockholm. I packningen: Te, kryddor, fiskeredskap. Det gör mig till en bra Robinson: Jag tror att jag klarar miljön bra och gör bra ifrån mig på tävlingarna. Dessutom är jag en social och hygglig kille. Kuriosa: Rest mycket. Jobbar tillsammans med Michael Bindefeldt. Ser fram emot att testa sjögurka med cayenne och saffran.
TV

RAWA, MALAYSIA. Med helikopter landsattes de två lagledarna - ensamma på var sin öde strand.

Aftonbladet hälsade på efter det första, svåra dygnet på ön.

- Det var tuffare än jag tänkt mig, säger Camilla Karlsson.

Hon är utsedd till lagledare för Lag syd - som bara kommer att bestå av killar. Men det vet hon inte. Allt hon vet är att hon hamnat ensam på en öde strand mitt i Sydkinesiska sjön.

- Det är väldigt blandade känslor just nu. Jag har bara ätit lite nudlar sen jag kom hit, jag är vrålhungrig och det känns väldigt ensamt, säger flygvärdinnan Camilla Karlsson.

Längtade hem

Som fick en mardrömsstart när hon kom till ön i tisdags. På grund av ett trasigt tändstål lyckades hon inte göra upp eld - samtidigt som nattmörkret

- Då längtade jag hem så otroligt mycket. Jag tänker hela tiden på dem där hemma, mina barn är så långt borta, säger hon.

"Myror bet mig"

Varken hon eller lagledarkollegan Charles Murelius vet att de befinner sig på samma sida av ön Besar, ett par kilometer ifrån varandra. När Aftonbladet hälsar på hos Charles Murelius är tongången en annan.

- Inga problem. Det enda var några skräckinjagande myror som bet mig i natt. Men vi har kommit överens nu, säger han kaxigt.

Lägret är redan fullt av insamlade föremål. Expeditionens egen McGyver verkar trivas i sin nya hemmiljö.

- Jag har rest en del i Afrika, min mor är uppvuxen där, och jag har varit på scoutläger i USA. Så jag har en bra känsla för hur det skulle vara här.

I dag får han sällskap av utsövda, tävlingssugna tjejer. Vem som bestämmer efter det återstår att se.

Björn Solfors