Kanal 5

Dirty Harry

TV

9 augusti, 22.00. Första filmen med Clint Eastwood som egensinnig polis. En man som tar lagen i egna händer och hånar överordnade som följer reglerna. (1971)

Magnum force

10 augusti 23.00. Andra filmen med Clint Eastwood som "Dirty Harry". Mer brutal och lite sämre intrig än i första filmen. (1973)

Maratonmannen

10 augusti. Spännande thriller om jakten på en före detta nazist. (1976)

De omutbara

Bitvis brutal och blodig historia, byggd på verkligheten. Kevin Costner kommer till Chicago för att stoppa Al Capone (Robert De Niro). (1987)

Glöm Paris

17 augusti, 21.00. Romantisk komedi som börjar med att Billy Crystal och Debra Winger får varandra. Det är sedan problemen uppstår. (1995)

Sudden impact

23 augusti, 22.00. Fjärde filmen om Dirty Harry. Här jagar han en kvinna som hämnas på dem som en gång våldtog henne och hennes syster. (1983)

(forts.)

Flykten från Alcatraz

25 augusti, 23.30. Ingen rymde någonsin från förra fängelseön Alcatraz i San Francisco. Eller? (1979)

Sliver

30 augusti, 22.00. Sharon Stone flyttar in i New York-hus där en av grannarna kan vara mördare. Allt kretsar kring sex och smygtittande – och vem kan hon lita på? (1993)

Allt under kontroll

September. Kärlek, vänsterprassel och stenhård konkurrens på jobbet bland flygledare på en stor flygplats. (1999)

Sjätte sinnet

Oktober. Bruce Willis spelar barnpsykiater som efter en traumatisk händelse träffar en ung pojke som ser döda människor. (1999)

Instinct

Oktober. Gräslig thriller med Anthony Hopkins som gorillaforskare som blivit primitiv. (1999)

Kissing a fool

David Schwimmer är en korkat grabbig sportreporter som träffar drömkvinnan, men ber sin bäste kompis att testa hennes trohet före bröllopet. (1998)

En enkel plan

November. Mycket bra film om girighet. Två bröder, den enes hustru och en vän till dem hittar fyra miljoner dollar i ett kraschat flygplan... (1998)

US Marshals

November. Uppföljare till "Jagad". Tommy Lee Jones och de andra poliserna jagar Wesley Snipes på samma sätt som i den förra filmen. (1998)

Hassel: Förgörarna

November. Lars-Erik Berenett i titelrollen, Regina Lund spelar rysk polis och Thomas Hanzon är en mycket brutal gangsterledare. (2000)

The Matrix

November. Fantastiska specialeffekter och högt tempo i den här originella science fiction-thrillern med Keanu Reeves och Laurence Fishburne. (1999)

Austin Powers: The Spy who shagged me

November. En alltför utdragen sketch. Och skämten rör sig egentligen bara runt två ämnen: sex och det töntcoola swinging London på 60-talet. (1999)

Prinsen av Egypten

December. Påkostad tecknad film, men tyvärr är det en lite torr och pedagogisk biblisk historia gjord för att inte stöta sig med någon. (1998)

American beauty

December. Kevin Spacey som missnöjd make till Annette Bening. Han blir kär i tonårsdotterns väninna (Mena Suvari) och sakta faller förortsidyllen samman. Rolig och mycket välspelad satir. (1999)

Amistad

December. Verklighetsbaserat drama av Steven Spielberg om slavar som gjorde uppror mot besättningen och hamnade inför rätta i USA. (1997)