TV1000

Vem är Forrester?

TV

September. Välgjort drama om en 16-årig begåvad författare som får hemliga lektioner och stöd av en litterär eremit (Sean Connery). (2000)

Thirteen days

September. Kevin Costner spelar president John F Kennedys rådgivare under Kubakrisen 1962. (2000)

102 dalmatiner

Oktober. Cruella De Vil ska nu vara botad från sin onda pälsfixering och släpps ut i friheten. Men de fläckiga små valparna ska inte vara alltför säkra på Cruellas väna leende. (2000)

One night at McCool’s

November. Olika karlar blir besatta av Liv Tyler i romantisk thriller. Med Matt Dillon och Michael Douglas. (2001)

Antitrust

November. Thriller i datamiljö med bland andra Tim Robbins och Richard Roundtree. (2001)

The Believer

November. Danny (Ryant Goosling) är en hängiven, aktiv nynazist. Att han också är jude håller han tyst om. Stark film av Henry Bean om en förvirrad ung man i New York. (2001)

Cradle will rock

December. En film av Tim Robbins som utspelar sig i 30-talets USA med alla de politiska strömningar som var närvarande då. Robbins fru Susan Sarandon spelar med. (1999)

Hamlet

December. Pjäsen är flyttad till nu och New York med Ethan Hawke som Hamlet. Men replikerna är Shakespeares, bildlösningarna är originella och tempot högt. Rock ‘n’ roll. (2000)

Almost famous

December. Verklighetsbaserad rockfilm av Cameron Crowe om en 15-åring som 1973 följer med ett band på turné för att göra reportage i Rolling Stone. Passion, musik och kärlek. (2000)

ARTIKELN HANDLAR OM