Lasses bästa allsångsminnen

1 av 7
I kväll är det final för Berghagen.
TV

Afro-Dite klädde av honom naken, Wyclef snodde hans kavaj och Louise Hoffsten lärde honom att spela munspel.

Efter sju veckor med kupper, tittarrekord och fullproppade bänkrader framför scenen är det final för "Allsång på Skansen" i kväll. Och säsongsavslutningen brukar bli känslosam för Lasse Berghagen.

- Ja, när alla dessa tusentals människor tar varandra i hand och sjunger "Sträck ut din hand" tillsammans, då kommer tårarna. Det är det största en artist kan få uppleva, säger Lasse.

Efter nio år finns det förstås massor av minnesvärda stunder från Sollidenscenen och för Aftonbladet har Lasse listat nio av sina bästa allsångsminnen.

- Det finns ju så många härliga kvällar att minnas, men det här är några tillfällen som har betytt särskilt mycket.

- I mitt 50:e program när Bosse Larsson helt plötsligt kom knallande i publikhavet och tog över showen. Jag trodde först att karl´n var berusad och nu kommer han och vill ta tillbaka programmet. Och jag tänkte, hjälp, vad gör jag nu?- När Stadsbudskåren dök upp på Skansen med sina 18 medlemmar med Ulf Adelsohn i spetsen och gjorde mig till medlem. Jag blev oerhört stolt, det var ett skojigt ögonblick (1996).

- Jag har haft många roliga ögonblick med Jonas Wahlström. Jag minns särskilt när han hade med sig en lemur som tog tag i mina glasögon och han vägrade släppa taget (1997).

- En kväll jag aldrig glömmer är förra året när Ricky Martin var med. Vilken stämning. Det var otroligt, nästan explosionsartat. Det var som att det låg gas över hela Skansen och hade man tänt en tändsticka så hade det exploderat.

- Förra veckan efter tv-sändningen var fantastiskt kul när Markoolio tog fram skinnpajen och vi sjöng "Rocka på!" ihop. Vilken kille han är.

- Förra året när Helen Sjöholm och Josefin Nilsson för första gången sjöng "I know him so well" ur "Chess" på svenska. Dom stod tillsammans längst ut på scenkanten och jag rös.- En annan minnesvärd kväll från årets säsong är Louise Hoffsten och munspelsliret. Hon är en underbar artist. Men jag lurade henne när jag kunde spela bättre än hon trodde.

- Från i år är det bland annat när Wyclef Jean var med och snodde min kavaj. Vilken artist han är. Kavajen fick jag tillbaka men mitt bälte behöll han.

Rekordmånga som tittar på ”Allsång på Skansen”

Lasse Berghagen och ”Allsång på Skansen” har lockat till sig över en miljon nya tittare sedan förra året.

Kristina Pousette