Det börjar med ett gräl

I love trouble

TV
Action Humor Spänning Budskap Kärlek

Julia Roberts och Nick Nolte är konkurrerande journalister som måste arbeta tillsammans för att lösa en historia.

Som så ofta börjar det med gräl och slutar med pussar.

En del kärlek, en del spänning. Men det slår inte direkt gnistor mellan Roberts och Nolte som kärlekspar, i själva verket förblir de ett omaka par filmen igenom. Vad än manuset försöker göra dem till.

Historien är som en 1930- eller 1940-talsfilm, ni vet sådana där Katharine Hepburn och Cary Grant gnatar och kivas med varandra i fyndiga repliker.

Men riktigt så kvickt är det inte.

Gjord av radarparet Nancy Meyers (manus) och Charles Shyer (regi) som också samarbetat på "Baby boom" och de två "Brudens far"-nyinspelningarna. Meyers gjorde också den nya versionen av "Föräldrafällan".

Idel gulliga och vänliga historier, precis som den här.

Men varken Nick Nolte eller Julia Roberts ser riktigt bekväma ut i sammanhanget.

Nolte gör sig bättre i kärva historier som "Ont blod" och "Den tunna röda linjen".

(1994)

TV 3 21.00

Oskuldens tid

Gripande kostymfilm av Martin Scorsese. Om kärlek och konventioner i 1880-talets New York- societet där Daniel Day-Lewis och Michelle Pfeiffer dras till varandra. Men ska de våga ta steget ut?

Winona Ryder spelar hans fästmö som verkar oskyldig, men vet hur hon ska manipulera. Richard E Grant spelar en snobb mycket övertygande. En fantastiskt vacker film.

(The Age of innocence, 1993)

TV 1000 18.00

Nyhetsfeber

Kärlek och dramatik på en tv-station, med Holly Hunter, William Hurt och Albert Brooks som konkurrerande och älskande reportrar. Hur mycket utseende och image betyder i tv-rutan är underhållande skildrat av James L Brooks som senast gjorde "Livet från den ljusa sidan". (Broadcast news, 1987)TV 3 23.40

Kod okänd

Ovanligt varm för att vara av kylige österrikaren Michael Haneke som här väver ihop några människoöden i Paris. Juliette Binoche är utmärkt som provfilmande skådespelerska, en av flera fängslande historier.

(Code inconnu, 2000)

Canal+ Gul 17.35

De omutbara

Bitvis brutal och blodig historia, byggd på verkligheten. Genombrott för Kevin Costner som spelar Eliot Ness, brottsbekämparen som kom till Chicago för att stoppa Al Capone ( Robert De Niro).

Finalen i trappan till järnvägsstationen är en blinkning åt den ryska klassikern "Pansarkryssaren Potemkin".

I gänget som Costner samlar ihop för att stoppa gangsters och korruption finns också Sean Connery som hederlig polis och Andy Garcia som skarpskytt.

Men det är en revisor ( Charles Martin Smith) som kommer på det smartaste sättet att komma åt brottsligheten.

Regisserad av Brian De Palma, en mycket ojämn filmare som kan mycket filmhistoria och bland annat är starkt influerad av Alfred Hitchcock.

(The Untouchables, 1987)

Kanal 5 21.00