Parodi på andra filmer

Fatal instinct

TV
Foto: MGM
Armand Assante som mordanklagad polis och Sean Young som vamp.

Hyggligt underhållande parodi på "Basic instinct", "Farlig förbindelse" och liknande filmer med Sean Young och Sherilyn Fenn som vamper och Armand Assante som mordanklagad snut. Kate Nelligan spelar hans fru som är otrogen. Bruce Springsteens saxofonist Clarence Clemons spelar Clarence. Han var också med i Martin Scorseses "New York, New York".

Den är roligare ju fler filmer man sett av dem som det skämtas med.

Här skojas till exempel med "Cape fear", "Kvinna utan samvete", "Sova med fienden", "Het puls", "Postmannen ringer alltid två gånger", "Basic instinct", "Chinatown" och "Farlig förbindelse".

Carl Reiner är regissör, en komedibegåvning som också är en bra skådespelare som i nya "Ocean"s eleven". Han har gjort bland andra "Supernollan", "Mitt andra jag", "Döda män klär inte i rutigt" och "Dr Hfuhruhurrs dilemma", alla med Steve Martin.

(1993)

TV 3 23.00

Final destination

Originell skräck om en tonårskille som förutser en flygolycka och klarar sig. Men döden väntar ändå för att ta honom och andra. Bisarr svart humor med plötsliga chocker. Med bland andra Devon Sawa, Ali Larter, Kerr Smith och Kristen Cloke.

(2000)

TV 1000 Cinema 19.10

Bram Stokers Dracula

Snyggt gjord skräckfilm av Francis Ford Coppola med Gary Oldman som den blodtörstige ädlingen på Londonbesök. Med en bra Anthony Hopkins som vampyrjägare och en mer stel Keanu Reeves som hjälpreda.

(1992)

TV 1000 17.50

Katt på hett plåttak

Filmversionen av Tennessee Williams pjäs om intrigerna i en rik sydstatsfamilj. Bra skådespeleri av Paul Newman och Elizabeth Taylor som ett gift par med trassligt förhållande.

(Cat on a hot tin roof, 1958)

TCM 22.10

Tsatsiki, morsan och polisen

Underbar svensk film om en pojke som försöker få ihop sin rock "n" roll-mamma med rätt kille. Samtidigt som han vill träffa sin biologiske pappa som bor i Grekland. Skickligt berättad med vemod, värme och humor av regissören Ella Lemhagen. Samuel Haus, Alexandra Rapaport och Jacob Ericsson i titelrollerna. (1998)

TV 1000 16.00