I höst åker lådorna ut från ”Bingolotto”

Foto: THOMAS JOHANSSON
Lasse Kronér leder TV 4:s ”Bingolotto” i höst , och han bjuder på nya spel och världsstjärnor. Det är hans sjunde säsong som programledare.
TV

Nu kommer nya, fräcka "Bingolotto".

Med datorskärmar i stället för hemliga lådor, ny studio och högre vinstsummor än någonsin.

– Och jag struntar i slipsen, säger Lasse Kronér.

Glöm pensionärs-tv. ”Bingolotto” har förvandlats till rena high tech-showen. I höstens omgång har de traditionella hemliga lådorna ersatts med en stor touchscreen. Ett lätt tryck på en datorskärm och vinnaren får se sin vinst spelas upp på film.

Spelnyheter

– Vi har inte velat ta bort lådorna tidigare för trovärdighetens skull, att det som ligger i verkligen finns där. Men vi är framme vid 2002 nu och jag tror att folk litar på oss, säger Lasse Kronér.

Samtidigt får "Bingolotto" en helt ny studio med större scen, ytterligare 100 publikplatser och mer avancerad ljud- och ljusteknik.

– På så sätt attraherar vi ännu större artister och en annan publik än tidigare.

Hur ska du själv kunna leva upp till allt det här?

– Vad menar du med det? Har inte jag varit fräck tidigare? Nej, men allvarligt talat så funderar jag på att strunta i slipsen lite oftare och köra med öppen skjorta i stället, säger Lasse.

Världsstjärnor

Största spelnyheten i nya ”Bingolotto” är Superchansen med en jackpot på minst fem miljoner i potten, som växer för varje vecka den inte delas ut.

– Vårt tidigare

vinstrekord är på 16,5 miljoner. Nu kan det bli 20, 30, 100 miljoner, ja hur högt som helst egentligen.

Bland årets artister märks Def Leppard, Robyn, Kikki, Bettan & Lotta, Sven-Ing-vars, Fredrik Kempe, Åsa Jinder och Yngwie Malmsteen.

Men flera, ännu hemliga, världsartister är på gång, avslöjar Lasse Kronér.

– En dröm är att få hit Bruce Springs-teen, vi jobbar på det just nu.

Anna Hansson