En värsting i "Farmen"

Özcan använde nävarna för att lösa sina problem

1 av 3 | Foto: ROGER SCHEDERIN
GREPS MED VAPEN Veckans storbonde i "Farmen", Özcan Yildiz, har en stökig bakgrund. För tre år sedan dömdes han för olaga vapeninnehav, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd sedan han gripits på McDonalds en helgkväll. "Jag hade blivit mordhotad. Det var därför jag hade tårgas", säger han.
TV

Sorglös charmknutte i "Farmen" - men också en kille som löst problem med knytnävarna.

Krögaren Özcan Yildiz, 29, har ett förflutet som bråkstake i polisregistret och har dödshotats av en våldsman.

- Men jag har lugnat ner mig nu, säger han.

Özcan Yildiz inleder veckan som storbonde och chef i "Farmen".

Och hans värste kritiker, "Jasse" Borg, var öppet missnöjd i gårdagens avsnitt. I tv hymlar ingen av dem med att de är "fiender". I ett avsnitt kallades Özcan för "turkjävel" av "Jasse" under ett bråk.

I går kontrade Özcan:

- Jag är rädd att jag kommer att skada honom om det händer igen. Han har de fina orden, men det gör honom inte till en bättre människa.

Numer slåss Özcan mest med ord.

Hans familj kom till Sverige och Tumba på 1970-talet. Föräldrarna ville att barnen skulle få ett bra liv. Men det blev problem.

- Redan i första klass kunde jag få värsta utbrotten och rev ner saker. Och på den tiden fanns det inte hjälp att få som nu, säger Özcan.

Slog andra elever

Ingen tog tag i den hetsige killen. Özcan berättar själv hur han en dag på högstadiet misshandlade en elev tre gånger - utan åtgärd.

- Polisen borde ha kopplats in redan då så att jag hade fått mig en läxa. Det hade förändrat allt, säger han.

Hoppade av skolan

Özcan hoppade av gymnasiet och satsade allt på drömmen att starta en krog. I dag driver han restaurangen Lilla Picasso med familjen - och har lärt sig styra sitt temperament.

Men för tre år sedan körde det ihop sig igen. Özcan dömdes till böter för olaga vapeninnehav, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

En helgnatt på McDonalds i centrala Stockholm hade han grälat med flickvännen. Väktare försökte avvisa honom - men Özcan vägrade högljutt.

- Jag förstod inte varför de hackade på mig. Alla på stället var ju mer eller mindre fulla - det är man vid den tiden.

Polis kom till platsen och förde honom till fyllecell. De hittade tårgassprej - klassat som vapen - i hans ficka.

Hotad till livet

- Jag hade blivit mordhotad av en kille som dömts för ett våldsbrott och som trodde att jag vittnat. Det var därför jag hade tårgasen, säger han.

I dag lever Özcan ett betydligt lugnare liv som egen företagare.

- Det enda jag saknar är en trevlig tjej och barn. Det är det viktigaste i livet.

Dan Panas

ARTIKELN HANDLAR OM