Lasse Holm fick revansch

Nu berättar han hur TV 4 avskedade honom från "Sikta mot stjärnorna"

1 av 4 | Foto: Thomas Johansson
diggiloo - vilken succé Över 1,6 miljoner tittare såg Lasse Holm i "Diggiloo". - Det är en otroligt skön revansch, säger Lasse, som sopar banan med sin gamla arbetsgivare, TV 4.
TV

Lasse Holm sparkades från TV 4 under förnedrande former.

Nu ger han igen och krossar sin gamla kanal med "Diggiloo" i SVT.

- En otroligt skön revansch, säger han.

SVT:s nöjesunderhållning "Diggiloo" har blivit en dundersuccé. För en vecka sedan slog programmet all konkurrens under fredagskvällen med över 1,6 miljoner tittare.

- Det känns otroligt roligt. De starka siffrorna är naturligtvis något som både jag och redaktionen tar åt oss, säger programledaren Lasse Holm.

"Diggiloo" krossade därmed TV4:s trumfkort "Gladiatorerna" med över en halv miljon tittare. Och att slå den konkurrerande kanalen känns extra skönt för Lasse Holm.

Under flera år ledde han "Sikta mot stjärnorna" på TV4. Men trots starka tittarsiffror på över två miljoner fick han sparken från kanalen och ersattes av Agneta Sjödin. Nu väljer Lasse Holm att tala ut om sveket:

- TV4 gjorde en väldigt osnygg sorti. De kunde skött det betydligt bättre än vad de gjorde, säger han.

"Sikta mot stjärnorna" hade gjort ett uppehåll och när det var dags att starta upp igen fick Lasse ett telefonsamtal. I andra änden satt den dåvarande nöjeschefen Eva Swartz.

- "Jag talar om det nu, så slipper du läsa om det i pressen", sa hon. TV4 var inte alls schysta, och det får du gärna citera mig på. Nu kan de få läsa om mitt nya program och våra tittarsiffror i stället, säger Lasse och fortsätter:

- Det här känns som en otroligt skön revansch för mig.

Eva Swartz, i dag programdirektör på TV 4, är fåordig när Aftonbladet når henne.

Har gjort 600 låtar

- Programledare byts ut hela tiden. Jag vill inte diskutera några detaljer om det som hände med Lasse Holm av respekt för alla inblandade, säger Eva Swartz.

Lasse Holm är en av våra flitigaste låtskrivare. Över 600 bitar har det blivit genom åren. Just nu är han aktuell med 16 låtar i Kikki, Bettan och Lottas krogshow på Rondo i Göteborg. Och till hösten ställer sig Lasse Holm för första gången på scen sedan 1987. Den 8 november har showen premiär i Hasse "Kvinnaböske" Anderssons lada i Skåne. På scen står också Sten Nilsson och Tove Jaarnek.

Blir det ytterligare en omgång av "Diggiloo" fortsätter Lasse Holm gärna att vara programledare.

"Lite för skrattig"

- Jag känner mig bekväm i rollen, kan referera till låtarna och musiken vi spelar. Jag försöker också vara naturlig, även om jag blir lite för "skrattig" i bland, säger han.

Har tagit över

Daniel Nyhlén