Harald gör comeback på SVT - med Kattis

TV

Nu är det dags för Harald Treutigers comeback på SVT.

Tillsammans med Kattis Ahlström ska han leda en miljonpublik i insamlingsgalan "Tillsammans för Världens barn".

- Det är en liten småsvår uppgift att komma tillbaka till, säger Harald Treutiger.

Foto: PETER KNOPP
Kattis Ahlström och Harald Treutiger.

Senast Harald Treutiger syntes i SVT var 1998 som programledare för jättesuccén "Expedition: Robinson". Sedan lämnade han kanalen och gick över till TV 3.

Men det bytet var inte lyckosamt. "Jakten på ökenguldet" och "Valvet", två lekprogram där Harald Treutiger var programledare, floppade rejält. Men nu är han tillbaka i SVT. Åtminstone för ett jobb.

Gamla skolan

- Det känns fräckt, på ett tufft sätt, att efter tre år på en kommersiell kanal komma tillbaka och göra ett sådant här program, säger Harald Treutiger.

Vid sin sida har han Kattis Ahlström, som även är producent för "Tillsammans för Världens barn".

- Jag har aldrig förut jobbat med Harald men det ska bli kul. Han tillhör den gamla skolan och har en närvaro och ett lugn som känns tryggt, säger Kattis Ahlström.

Drog in 82 miljoner

"Tillsammans för Världens barn" sänds 8 och 9 november och är ett samarbete mellan SVT och Radiohjälpen. Syftet med programmet är att samla in pengar till världens barn och förra året gick det mycket bra. 82 miljoner kronor hade samlats in vid årets slut.

Gäster i årets program är bland andra Lill Lindfors, Robyn, Afro-Dite och Stephen Simmonds.

- Det är en liten småsvår uppgift att göra ett program som pendlar mellan barn i nöd till trivsam underhållning. Men det har fungerat förut och kommer säkert göra det igen, säger Harald Treutiger.

Linda Hjertén

ARTIKELN HANDLAR OM