”Da Möb” – tecknat och prisat

TV

”Da Möb” är en prisbelönt animerad tv-serie om Bob, KG och Rooster. I kväll har den svensk premiär i SVT 1 i programmet ”Allra mest tecknat”.

De svenska rösterna görs av Magnus Uggla, Jonas Leksell och Gustave Lund.

Da Möb är namnet på det band Bob, KG och Rooster har ihop. Serien är en kärleksfull drift med musikindustrin och tonårens mer eller mindre realistiska drömmar om kändisskap.

Bob är en lång, blond, självupptagen posör och musikaliskt obegåvad. Han går ofta på gym men hatar att svettas och väljer därför de lätta vikterna.

– Många kommer nog att höra röstlikheter mellan Bob och bögen jag spelade i filmen ”G”, säger Magnus Uggla.

KG – som får svensk röst av Jonas Leksell – är den ende i gruppen som kan kallas musikaliskt begåvad. Tyvärr är han fet och utrustad med dåligt självförtroende.

Därför tyr han sig till Bob och den odräglige överklasskillen Rooster, som får svensk röst av Gustave Lund, det vill säga Gurra G i Just D. Gustave har tillsammans med Peder Ernerot, en annan före detta medlem i Just D, skrivit musiken.

Här finns också specialskriven musik av Money Mark (Beastie Boys) och låtar av Whodini, Sister Nancy, Tenor Saw och Heptones.

”Da Möb” har fått pris av den kanadensiska branschtidningen KidScreen och visats i USA på ABC Family. Serien är producerad av svenska Happy Life och baseras på en originalidé av Magnus Carlsson och Peder Ernerot.

Webb-tv

Tore S Börjesson