Smaskig som en god efterrätt…

Simply irresistible

TV

Söt romantisk komedi med en övernaturlig krabba som kommer med magi. Matlagaren Sarah Michelle Gellar och krogbyggaren Sean Patrick Flanery blir kära. Och hon behöver all hjälp hon kan få. Hon är ingen särskilt bra kock, men med hjälp av krabban förvandlas hennes rätter till förföriska mästerverk. Det är så hon och mannen i hennes liv faller för varandra och de är inte de enda som tänder på maten, läckerheter i New York.

I biroller syns den duktiga musikalartisten Betty Buckley som moster Stella och Amanda Peet som Chris.

En bagatell, smaskig som en god efterrätt. Släpptes direkt på video här i Sverige.

Sarah Michelle Gellar blev känd via tv-serien om Buffy vampyrjägaren, men har också varit med i ”I know what you did last summer”, ”Scream 2” och som elak förförerska i ”En djävulsk romans”. Hon är också med i bioaktuella ”Scooby doo” mot sin make Freddie Prinze Jr. En uppföljare till den är på gång. (1999/ rek 11)

Kanal 5 21.00

Magiska systrar

Det här är en film som försöker vara för många saker. Romantisk komedi och övernaturlig spänning, otäck ondska och en hyllning till systerskap.

Sandra Bullock och Nicole Kidman spelar systrarna som växer upp föräldralösa. De har magiska krafter, men använder dem helst inte. I synnerhet inte Sally (Sandra Bullock) som vill undvika den förbannelse som sedan flera hundra år finns över kvinnorna i släkten Owens. Män som blir kära i dem dör.

De gånger de använder det övernaturliga är det för att röra i kaffet genom att tänka på skeden. Annars vill de bara leva ett vanligt liv, trots att alla i småstaden kallar dem öknamn och är rädda för familjen.

Syster Gillian ger sig ut på resa runt USA på jakt efter farliga män och farliga förbindelser. Hon hittar dem.

Filmen skildrar byn som fördomsfull och rädd för kvinnorna, men visar sedan att de mycket riktigt är häxor med märkliga krafter.

I bakgrunden finns två äldre mostrar som uppfostrat huvudpersonerna, färgstarka kvinnor spelade med vällust av Dianne Wiest och Stockard Channing.

De magiska systrarna vet inte vad de ska göra med sina trollkrafter. Regissören Griffin Dunne vet inte vad han ska göra med den här filmen. En häxbrygd utan verkan. (Practical magic, 1998)

ZTV 20.00

8 1/2

Ett av mästerregissören Federico Fellinis mest personliga verk. Titeln syftar på vilken film i ordningen det var. Marcello Mastroianni spelar regissören med skaparkris som försöker få ordning på sin nya film och sitt privatliv. Svartvitt självporträtt, fullt av burlesk humor och fantastiska bilder. (Otto e mezzo, 1963)

TV 1000 Cinema 21.00

ARTIKELN HANDLAR OM