Carlos är den skummaste agenten i "24"

Inte ens skådisarna själva vet vad som händer härnäst

1 av 2 | Foto: 20TH CENTURY FOX/TV4
outgrundliga blickar Carlos Bernard spelar agenten Tony Almeida. "Jag antar att jag framstår som väldigt skum i era ögon", säger han.
TV

Carlos Bernard har "24" starka skäl att må bra.

Han medverkar ju i höstens coolaste tv-serie - där han spelar den mystiske agenten Tony Almeida.

- Jag framstår antagligen som väldigt skum i era ögon, säger Bernard om sin rollfigur.

När Carlos Bernard ringer upp Aftonbladet befinner han sig i Paris tillsammans med sin fru för att fira deras tredje bröllopsdag.

- Men när Fox (tv-bolaget som gör serien i USA, reds. anm.) fick höra talas om mina planer tyckte de att jag skulle slå två flugor i en smäll och jobba lite också, säger han och skrattar.

Inte för att han har något emot det. Rollen som Tony Almeida har nämligen inneburit genombrottet för Bernard som skådespelare. Innan dess hade han mest gjort teater och småroller i obskyra tv-serier och filmer.

- "24" har gett mig både ryktbarhet och möjligheten att konstant få jobba med bra material, säger han.

När förstod du att serien var en succé?

- Man vet ju aldrig hur slutprodukten kommer att se ut eller hur folk ska reagera. Fast när Golden Globe-nomineringarna offentliggjordes började vi förstå vartåt det lutade.

Kiefer Sutherland, som spelar huvudrollen som Jack Bauer, fick ju också en Golden Globe. Hur är det att jobba med honom?

- Det är bara kul. Kiefer Sutherland är ett tvättäkta proffs och en kille med ett verkligt stort hjärta.

Här i Sverige har vi bara hunnit se de första åtta avsnitten och vet inte riktigt vad Tony Almeida går för"

- Nej, jag antar att jag framstår som väldigt skum i era ögon (skratt). Tony är en person som försöker komma underfund med vilka han kan lita på, hur han ska sköta sitt jobb och vad det egentligen är som pågår.

Så vad är det bästa med att vara med i "24"?

- Manusen och att man inte själv vet vad som kommer att hända. För i likhet med rollfigurerna försöker vi skådespelare också lista ut vad som kommer härnäst, och agera utifrån att vad som helst kan inträffa. Det gör "24" till en väldigt rolig arbetsplats.

Anna Thunman