"Bingolotto" vägrar byta gravids resa

Marie väntar barn veckan före avresan - men hon får inte boka om

1 av 2 | Foto: LASSE HEJDENBERG
TVINGAS STANNA HEMMA Marie Danielsson kan inte åka på lyxkryssningen hon vann i "Bingolotto". - Det är ju inte det att jag inte vill åka. Det är ju det att jag inte kan. Det känns som att jag blir straffad för att jag är gravid, säger hon.
TV

Marie Danielsson vann en resa värd 56 000 kronor i "Bingolotto".

Men hon är höggravid och kan inte åka det datum resan är bokad till. Och "Bingolotto" vägrar ändra datum.

- Jag blev så glad när jag vann tills jag insåg att jag aldrig kommer kunna använda vinsten, säger hon.

Marie Danielsson, 29, är gravid i åttonde månaden. I lördags satte hon sig i tv-soffan hemma i Linköping tillsammans med maken för att spela "Bingolotto".

Till sin stora glädje fann hon att hon vunnit en lyxkryssning till Västindien för två - värd 56 000 kronor.

- Men när jag skulle hämta ut vinsten fick jag höra att resan skulle äga rum den 11 januari. Och jag väntar barn veckan innan så det finns inte en chans för mig att åka, säger Marie Danielsson.

Fick blankt nej

Hon hörde av sig till "Bingolotto" för att höra om hon skulle kunna använda resan senare under året. Men fick blankt nej

På "Bingolotto" berättar man att det lottats ut 50 likadana resor till Västindien och att resan är en gruppresa. 11 januari ska alltså 100 personer resa tillsammans under "Bingolottos" regi och därför går det inte att ändra datum.

"Får sälja vinsten"

- "Bingolotto" är ett varulotteri där man vinner en vara. De här gruppresorna har varit mycket populära just för att vi har egen personal med under hela resan som kan hjälpa dem som inte är så resvana. Nackdelen är ju att resan därför måste ske vid ett specifikt tillfälle, säger Leif Flatow, lotteriföreståndare på "Bingolotto".

Vad kan Marie göra?

- Hon får i så fall sälja vinsten precis som de gör som inte vill ha en ny Volvobil. Hon kanske inte kan få ut det fulla vinstvärdet då men det blir ju något, säger Leif Flatow.

Har fler klagat på de bestämda datumen?

- Visst förekommer det.

Skulle ni inte kunna byta Maries resa mot kontanter eller resecheckar?

- Vi lottar ju ut resecheckar också men den vinsten hon vann är en gruppresa och då går det inte att ändra, säger Flatow.

- Även om jag säljer resan kommer jag aldrig komma i väg till Västindien. Jag får aldrig ihop de pengar jag förlorar när jag säljer resan, säger Marie Danielsson.

Linda Hjertén