Marie fick dödsbud i "Farmen"

I kväll lämnar hon tävlingen

1 av 2 | Foto: MAGDALENA PIWOWOZ/TV4
Jag satt i skogen och grät Marie Forsberg fick mitt under inspelningen av "Farmen" veta att hennes farfar avlidit. - Världen stannade och jag blev helt matt, säger Marie som efter kvällens avsnitt avbryter tävlingen.
TV

Marie Forsberg lämnar "Farmen" i kväll.

Orsaken är beskedet att hennes biologiska farfar avlidit mitt under tv-inspelningen.

- Jag satte mig i skogen och bara grät och grät, säger hon.

Det började som en alldeles vanlig dag på "Farmen" - sedan förändrades allt.

En kameraman informerade Marie Forsberg om att producenten Claes Leinstedt ville ha ett enskilt samtal med henne.

- Jag fick en klump i halsen. Innerst inne anade jag att det var något allvarligt. Jag var rädd för att det handlade om familjen - att något hänt min lillebror eller min styvpappa som mådde dåligt, säger Marie.

Hennes farhågor besannades.

Känsloladdat

Producenten satte sig ner med Marie och förklarade lugnt och medkännande att hennes biologiske farfar plötsligt gått bort i en hjärtinfarkt.

- Världen stannade. Jag blev helt matt. Sedan satte jag mig i skogen och bara grät och grät. Jag kände bara: "Vad gör jag här?", säger Marie.

Hon ringde upp sin farbror Markus - Maries första kontakt med omvärlden på sju veckor.

- Det kändes så oerhört bisarr. Han stod på Fonus och förberedde begravningen. Helt plötsligt stod jag på "Farmen" och skulle välja färg på blommor. Det var så overkligt, säger hon.

Marie valde att lämna "Farmen" för att gå på begravningen i Storfors. Verkligheten kallade och tv-inspelningen betydde ingenting längre.

- Innan jag åkte tänkte jag att jag gjort mitt. Jag skulle inte återvända om jag fick den minsta indikation på att familjen behövde mig hos sig, säger hon.

Begravningen var mycket känsloladdad.

Marie stod nära sin biologiske farfar.

Pappan omkom

- På grund av omständigheterna hade vi inte kontakt under min barndom. Men sedan hade vi en otroligt god relation, säger hon.

Marie Forsbergs pappa omkom i en drunkningsolycka midsommarhelgen 1973. Två månader senare föddes Marie, som sedan växte upp med mamma, styvfar och lillebror. Vid tolv års ålder fick Marie veta mer om sin biologiske far och introducerades för den delen av släkten.

"Jag är bortskämd"

- Min styvfar Ove är och har alltid varit min pappa. Han är den manliga förebilden för mig och i mycket den jag kan tacka för att jag blivit den jag är i dag. Min biologiske far har jag aldrig träffat, men jag har foton och vi är ju som kopior.

- Jag har alltid sett det som att jag är bortskämd som fått två pappor, två farmödrar och två farfäder, säger hon.

Bor i Norge

Dan Panas