Nu börjar könskampen

På lördag drar ”Expedition: Robinson” i gång

1 av 3 | Foto: Tommy Mardell
Jennie Ekstrand.
TV

MALAYSIA/STOCKHOLM. Från överlevnadskamp - till könskamp.

I årets "Expedition: Robinson" slåss killarna mot tjejerna.

Här får du veta alla nyheter.

Som Aftonbladet tidigare avslöjat är årets tävling redan avgjord. Till skillnad från fjolåret - då finalen avgjordes i en fiaskoartad direktsändning från Kittelfjäll - har Robinson i år utsetts på plats nere i Malaysia.

Någon bland de sjutton deltagarna, som kom tillbaka till Sverige i slutet av juni, ser därför med extra stor glädje fram emot den 8 februari 2003. Då först visas finalprogrammet.

Årets stora nyhet är annars startupplägget. För första gången i programmets historia ska tjejerna slåss mot killarna. Tjejlaget får en manlig lagledare, och killaget en kvinnlig.

- Det har givit programmet en helt ny typ av frågeställningar. Hur löser exempelvis en manlig deltagare det här med en kvinnlig ledare, och tvärtom, säger Daniel af Klintberg, t f programchef för underhållning på SVT Fiktion.

De två lagledarna, Camilla Karlsson och Charles Murelius, tvingas ta en rad tuffa beslut för sina lag.

Men det finns också fördelar med ledarrollen.

Genom en så kallad välsignelse sitter de helt säkra i tre(!) öråd. Om det egna laget vinner de första tävlingarna ges lagledaren alltså en gräddfil till tävlingens slutskede.

- Det känns förstås väldigt behagligt, sa Charles Murelius till Aftonbladet på plats nere i Malaysia innan tävlingarna drog i gång.

Aftonbladet kunde då också besöka det helt nybyggda örådet. Den här gången beläget djupt inne i djungeln - med spöklika, omkullvälta stenpelare som inramning.

- Det mest skräckinjagande örådet vi någonsin haft, kommenterade programledaren Anders Lundin.

Deltagarna tror att de får ta med sig fem kilo packning till ön, varav många bunkrat upp med ris och kosttillskott. Ganska snart tvingas de dock lämna allt ifrån sig.

- Programmet kommer att kännas nytt på många sätt. Vi vill överraska deltagarna, samtidigt som deltagarna försökt överlista oss och räkna ut vad som ska hända härnäst, säger producenten Irene Tostar.

För deltagarna är det redan över.

För oss andra börjar det stora äventyret på lördag kl 20.

Björn Solfors

ARTIKELN HANDLAR OM