”Jag fick Cast Away på dvd av mina arbetskamrater”

Läs chatten med Martina som lämnade Robinson

TV

Martina säger: Hej babes, nu går det bra att börja fråga. /Mmmartina

Bubben säger: Hej, Mår du bra nu i efterhand?

Martina säger: Ja, jag mår bra. Fysiskt återhämtade jag mig i princip omgående. Mentalt tog det lite längre tid att komma tillbaka, men nu mår jag jättebra!

frida säger: Hur kändes det att bli den första som blev utröstad?

Martina säger: Som att springa in i en väg i 190 med huvudet före...;-). Som det värsta antiklimax du kan föreställa dig upphöjt till hundra.

Totmacher säger: vad gav det dig att vara med i robinson?

Martina säger: Det gav mig självinsikt om hur jag fungerar i rejält hårda motgångar, något som jag inte hade nån erfarenhet av just förut. Det säger en del om vilket räkmackeliv man haft om en tevetävling innebär en stor motgång, men ändå;-). Det var också en nyttig erfarenhet att bli så svag fysiskt, hade heller aldrig hänt mig innan.

bosse säger: Varför valde du att vara kvar efter du redan svimmat en gång?

Martina säger: För att för mig fanns inte "ge upp" i vokabulären - innan jag till slut fick införliva även det begreppet. Sen är det också så att om man som jag är tävlingsmänniska så hjälper adrenalinet till att ta såna beslut.

Betty säger: Hur tycker du SVT har skildrat livet och dig själv på ön?

Martina säger: Tjaaa, det syns ju just inte så mycket av det och av mig själv syns väl kanske tio procent, i alla fall när det gäller min personlighet. Men det var å andra sidan väntat, det finns ju liksom inte en chans att visa allt och alla, man måste ju klippa.

Bajarn säger: Varför valde du att inte stanna kvar och chansa på att komma vidare?!?

Martina säger: För att när jag återvände från den andra vändan till sjukstugan så fanns det inte längre något adrenalin kvar, och när jag kände efter i magen fanns inte den där urkraften som alltid brukar finnas kvar där. jag var så totalt slut både fysiskt och mentalt att jag inte längre hade något att tillföra och då kändes det helt fel att vara kvar. Jag insåg att jag kommit till vägs ände och ville hem och smälta upplevelsen och slicka mina sår.

elsa säger: Fick ni begränsat med vatten eller? Hur kunde du annars bli uttorkad?

Martina säger: Nej, det var inga begränsningar på vatten. Jag tror helt enkelt att jag jag missbedömde precis hur mycket man måste dricka och att man måste kompensera ordentligt för varje fysisk ansträngning man gör.

Mogge säger: Varför tror du att just DU vart utröstad?

Martina säger: Jag tror att det var en kombination av orsaker, dels sågs jag som ett potentiellt hot och dels är det lätt att slå ner på svaghet - dvs i och med att jag blivit så sjuk så fanns det en anledning att rösta på mig.

smek0n säger: Hur pass fejkat är robinson igentligen. Ni har det ju inte så svårt som det ser ut på teve.

Martina säger: Inte så fejkat som man kan tro. Produktionspersonalen ingriper i princip aldrig i det som händer, om de gör det hör det verkligen till undantagen. Sen är det klart att tittarna inte ser all logistik och meck kring allt, men det vore ju å andra sidan rätt trist att se;-)

Sotarn säger: Såg du Cast Away med Tom Hanks före du drog ivag till ön?

Martina säger: Haha, faktum är att jag fick den på dvd av mina arbetskamrater strax innan jag skulle åka, men jag hann inte se den förrän jag kom hem igen.

mannen25 säger: Hur mycket folk är det runtomkring igentligen på ön som tex kameramän och sjukvårdare och alla andra

Martina säger: Det är inte alls så många, ett par kameramän i taget plus ett par redaktörer då och då. Sjukvårdare finns inte där permanent utan kommer bara om något händer. På nätterna finns inga kameramän heller, då finns det bara en nattvakt som befinner sig en bit bort från lägren, så det är inte så att det springer omkring fullt med folk hela tiden.

koko säger: Har du fått några men av vistelsen?

Martina säger: Nej inga fysiska. Skulle i så fall vara några små ärr efter sönderkliade sandloppebett - aaaaargh vad de kliade!!

Hanzo säger: Vad tror du om tjejernas chanser mot killarna? Jag tycker att robinsontävlingarna känns lite orättvisa?

Martina säger: It"s all in the mind... Utgår man ifrån att man är svagare och att det är orättvist så blir det det. Självklart har män en rent fysisk fördel, de *har* större muskelmassa osv, men tävlingarna handlar ju inte bara om det. Jag vet faktiskt inte om man med säkerhet kan säga att det är orättvist, men så har jag heller inte varit med om så många själv;-).

Fredag säger: Hur kan man få vätskebrist efter TVÅ dagar när det finns vatten??

Martina säger: Ja, vad ska jag säga? Är huvudet dumt får hela kroppen lida, hahaha. Skämt åsido, jag vet faktiskt inte. det är svårt att ställa nån exakt diagnos och jag vet ju faktiskt fortfarande inte vad som var vätskebrist och vad som var värmereaktion eller nåt annat. Det blev som det blev helt enkelt.

eva säger: jag tycker det verkar som om alla tjejer på ön är ena riktiga fjollor, stämmer det eller är det vinklat helt fel?

Martina säger: Hm, det är ju din tolkning av någon annans tolkning liksom. Personligen så vill jag inte uttala mig om några andra deltagare, så min tolkning blir i sammanhanget oväsentlig. Sorry.

Jesper säger: Hej Martina!

Vad tycker du om nattvaktens "ingripande"?

Martina säger: Hej Jespermannen, jag vet inte riktigt vad du syftar på? Menar du när han kallade på doktorn andra gången när jag inte kom upp på morgonen? I så fall så tycker jag ju självklart att han gjorde helt rätt, även om jag tyckte han var jävligt jobbig just då;-)

Helel säger: Vem vinner Robinson? *hehe*

Martina säger: Den som är kvar längst. *hehe*

TEREX säger: Hur länge var du ensam på andra sidan?

Martina säger: Jag var där ett dygn, blev hämtad, åkte tillbaka, gav upp.

Jesper säger: Hehe, jag förstår det. Men om du nu i efterhand vet att han hade möjligheten att kalla på hjälp när du "yrade runt" skulle du velet att han gjorde det?

Martina säger: Om det var så att han uppmärksammat min situation skulle jag självklart ha velat att han gjort det, men jag var ju så förvirrad att jag inte ens visste att han fanns där, så jag gjorde honom ju aldrig uppmärksam på att jag behövde hjälp.

Lotti säger: Skulle du åka tillbaks till ön om du fick chansen igen?

Martina säger: Nej. Inte som det känns nu i alla fall. Jag tror att det är en sån grej som man gör en gång och sen räcker det. jag skulle absolut anta en utmaning av samma fysiska och mentala karaktär när som helst igen, men inte samma liksom. Been there, done that, got the t-shirt. Never wear it...;-)

Dunnder säger: Skulle du kunna tänka dig att vika ut dig i Slitz som alla andra ex Rabinsonar?

Martina säger: Nej. Inte för att jag har något principiellt mot nakenhet eller ens utvik, och jag är definivt inte en blyg viol, men helt enkelt för att jag tror att det för stigmatiserande och för att jag inte skulle ha lust att ägna så mycket tid i resten av mitt liv åt att försvara och förklara det. Jag skulle heller inte vilja att människor skulle ha de fördomar som följer på något sånt om mig.

Snygg Erik säger: hur ser din drömkille ut?

Martina säger: Som min man! Fast om jag någonsin får chansen så har jag total amnesti på tre män till, och då får jag väl erkänna att t ex George Clooney kommer rätt högt upp på den listan...;-).

Helge säger: Tror du tjejer har svårare att samarbeta med i grupp?

Martina säger: Om man ska generalisera kring könsskillnader så tror jag att tjejer samarbetar i grupp på ett annat sätt än killar. I allmänhet är tjejer mer relationsinriktade än killar ochsöker koncensus i beslut i större utsträckning, samtidigt som metakommunikationen (alltså det man inte säger verbalt) kanske är viktigare signalmässigt än den är för män.

Ludde säger: Tycker du att du blev vinklad till nån du igentligen inte är?

Martina säger: Du menar om jag är en mes på riktigt eller om de bara fejkade det? (O vad skönt det skulle vara att svara ja på den frågan!;-)). Nej det tycker jag inte. Självklart framkommer bara en liten, liten del av mig, men det är så det är och inte så mycket att säga om.

Martina säger: Det var sista frågan. Tack för jättebra frågor babes. Nu är det bara några timmmar kvar innan jag drar på spa-resa med mina ögons ljus och mitt hjärtas värme och badar i skumpa, alger och kärlek i dagarna tre. Sen är den sista robinsonsanden definitivt bortsköljd. Ta nu måndagen i örat och visa vem som bestämmer. Fred, kärlek och förståelse!/Mmmartina