”Killarna som röstade på mig hade en pakt”

Augustin Dupal från Robinson chattade med aftonbladets läsare

TV

Qanden säger: Vad var bäst med Robinson??

Augustin säger: Det är en svår fråga... Upplevelsen, att komma iväg och vara på en tropisk ö utan att behöva jobba varje dag.

Robinsson säger: Hej Augustin! Vem hade du bäst relation med i Robinson?

Augustin säger: Jag trivdes bäst i lag syd med killarna. När jag gick till lag nord hamnade jag med de killarna jag trivdes sämst med. Men jag trodde ändå att vi skulle kunna samarbeta.

*suck* säger: Hur smakar palmhjärta?

Augustin säger: Jag smakade det en gång och tyckte att det var konstigt. Jag åt bara fisk och drack kokosmjölk och åt köttet i kokosnöten. Men det blev mest fisk för min del.

Henrik säger: Hur var det att komma till andra sidan?

Augustin säger: Jag tycker att det var en kul grej. Jag var mest imponerad av Charles. Han hade lyckats perfekt.

Qanden säger: Vad tycker du om Annelis uppförande mot dej??

Augustin säger: Jag tyckte att det var ok. Hon tyckte att jag gjorde bra ifrån mig och visade sin uppskattning och det tackade jag henne för.

Petta säger: Har du kontakt med någon från ön idag?

Augustin säger: Jag var faktiskt ute med Patric i fredags och jag var hos Mirre på nyårsafton. Jag hade kontakt med Niklas och Freddie i början men sedan tappade vi kontakten.

Lars säger: Vad fick dig att anmäla dig till robinson?

Augustin säger: I början tänkte jag, de kommer inte att ta mig eftersom jag är från Västindien. Jag gjorde det för min dotter. Hon är nio år. Jag anmälde mig sista anmälningsdagen.

Norrskenet säger: Hur har du bemötts av folk i vardagen, efter ditt inträde i Robinsson?

Augustin säger: Det är inte många som känner igen mig. Jag tror att de förstår att det som händer i tv inte är verkligheten. Det är i alla fall ingen som har bemött mig negativt.

Carlila säger: Hur känns det att höra vad de andra sa om dig när du var på ön?

Augustin säger: Jag visste att det skulle vara sådant. Jag hörde en del redan när jag var på ön. För mig är det ingen överraskning. Jag tar det med en nypa salt.

Qanden säger: Vad tycker din fru och dina barn om att du är med i Robinson?

Augustin säger: De har uppmuntrat mig hela vägen. Jag har förklarat allt riktigt för dem. Det är lugnt.

Andreas säger: Du ser så vältränad ut! Hur många gånger i vecka tränar du och vad tränar du för något?

Augustin säger: Tidigare tränade jag på gym. Men jag har fått muskler från att vindsufra. Just nu orkar jag inte träna, det är för kallt. Det är mest under våren och hösten jag tränar.

Erikan15 säger: Tycker du att tv har framställt dig på ett rättvist sätt?

Augustin säger: Nej, det tycker jag inte. Allvarligt talat så gjorde jag bra ifrån mig både socialt och överlevnadsmässigt. Men gjorde jag en sak dåligt så valde de att visa det. Jag tycker inte att det kändes rättvist.

ZzlEepy säger: Vem hade du minst gemensamt med på ön??

Augustin säger: Det var Niklas, det kan jag lätt säga.

Linnea säger: Vem tycker du mest var värd Robinsontiteln av er som var på ön?

Augustin säger: Visst skulle jag säga mig själv, eftersom alla tror på sig själva. Ni får se hur programmet utvecklar sig.

Maria säger: Du skriver att du trivdes minst med killarna i "nya" Lag Nord men du hade umgåtts med dom efter Robinson. Är det stor skillnad på hur man ser på folk på ön och hemma?

Augustin säger: Ja, det är så. På ön har man ett lockbete som är pengar. Man gör allt för att vinna. Då ser man sällan en persons rätta sida. Nu när man kommer hem försöker alla att vara vänner. Alla visste att det var ett spel.

Ciz säger: Var Anders Lundin där ofta -eller bara som på TV??

Augustin säger: Han dök upp vid tävlingarna och ö-rådet.

Tina säger: Har tiden på ön förändrat dej och din inställning till vardagen?

Augustin säger: Nej, det har den absolut inte gjort. För mig är det ingen större skillnad.

Qanden säger: Hur mycket gick du ner i vikt under din tid på Robinson?

Augustin säger: Jag tror inte att de mätte det. Själv uppskattade jag det till 6-7 kilo.

Jonas säger: Kändes det orättvist att röstas ut?

Augustin säger: Det var inte orättvist. Förr eller senare skulle jag ha röstat ut någon. Jag ser det som ett spel. Jag förväntade mig inte att bli utröstad just då men jag accepterade det.

Kicki B säger: Hej var det några pakter på ön mellan killarna och tjejerna?

Augustin säger: Det fick jag veta efteråt att de fyra killarna som röstade på mig hade ingått en pakt. Men sådant är spelet.

The big M säger: Hur kändes det att möta Charles på andra sidan?

Augustin säger: Jag trivdes med Charles redan innan. Jag tycker att det var duktigt gjort av honom att ha slagit flera fiender. Jag tycker att det var bra.

Mirre säger: Var i herrans namn hittade Leif alla konstiga grejjor? Fanns det på ön eller hade tv-teamet placerat ut dem ?

Augustin säger: De visar vackra bilder. Men öarna var smutsiga. Det var bara att gå på stranden så hittade man alla möjliga grejor. Jag klagade då och då även på tv-teamet eftersom de skräpade ner. De slängde exempelvis vattenflaskor.

Ante säger: Hur många timmar per dag spenderade ni på att leta mat?

Augustin säger: Oftast var det jag som letade mat. I lag Syd hjälptes vi åt. I lag Nord var det ofta Freddy och jag som gick iväg. Det handlade totalt om omkring fem timmar per dag.

Qanden säger: Ångrar du att du ställde upp i Robinson??

Augustin säger: Nej, absolut inte. Det är som att spela vilket spel som helst, Bingolotto eller något. Det är inget jag ångrar.

Sandra säger: Är det sant att det låg lyxhotell på samma ö som ni bodde på?

Augustin säger: Det låg inte något lyxhotell där, men en resort. Det fanns vissa bungalows där de utröstade och tv-teamet bor, men det var ingen lyx. Inte som i Västindien...

Niklas säger: Var det några som hade sex på ön?

Augustin säger: Inte vad jag vet. Jag har läst om det i tidningen. Men jag tror inte att någon tänker på sex när man lever i den miljön.

Dough säger: Tjena Augustin! Jag tyckte att du skulle vinna lätt! Men jag undrar: Det där snacket om att du sprang upp i djungeln och åt upp all den mat som du fångat själv, är det sant?

Augustin säger: Det framgick i programmet att det inte var så. Jag ställde Freddy mot väggen när han anklagade mig men han hade inget vettigt svar. Men man ska komma ihåg att jag inte var med i Robinsson för att mata folk.

Qwert säger: Man läser många artiklar om att SVT "leker med människors liv". Tycker du att matransonerna borde varit större?

Augustin säger: Att säga att SVT leker med människors liv är överdrivet. Jag kände aldrig att jag utsattes för någon fara. Ibland när jag läser tidningarna kan jag bara skratta...

Överlevande säger: Vad var första tanken när du kom till hotellet/hem och fick äta?

Augustin säger: Det första jag fick var en öl och en tallrik med frukt. Man hade gått och längtat efter mat så länge. Allt verkade smaka bättre än någonsin förr - det var himmelriket.

Anna säger: Vem snarkade högst av alla i de olika lägren?

Augustin säger: Jag tror att Antony snarkade högst. Camilla pratade om en råtta och rullade fram och tillbaka.

Johanna säger: Varför skulle du tagit pengarna istället för riset??

Augustin säger: För de tiotusen kronorna hade jag tänkt ha en fest när vi kom tillbaka. Och det var inte bara jag som sa det. Vi hade inte fått mer än en måltid med 2-3 skedar ris var på tio personer.

Qanden säger: Skulle du kunna tänka dej att ställa upp i någon annan dokusåpa?

Augustin säger: Nej, inte i Baren eller något sådant. Jag gillar inte snusk och sådant. Jag tycker att Robinsson är ett rent program och därför ställde jag upp.

Augustin säger: Tack alla som engagerat sig och tycker att Robinsson är ett kul program. Men det ni ser i tv inte alltid verkligheten. Bara en liten del av allt som filmas visas. Bara det mest kontroversiella visas. Man kan inte bedöma människor efter det man ser i tv. Tack för mig. / Augustin

Moderator säger: Aftonbladet.se tackar Augustin och alla andra som chattade.