"Joe Millionaire" inte värd ett öre

Ny dokusåpa lockar miljoner tittare i USA

TV

Hon tror att hon ska få en miljonär på kroken. I stället får hon en byggjobbare utan ett öre på fickan. Hur reagerar hon? Är kärlek mer värd än pengar? Det är konceptet i succédokusåpan "Joe Millionaire".

Foto: fox/reuters
"Joe Millionaire", egentligen inte alls miljonär.

Vi har sett många nya grepp i dokusåpans värld på sistone: Par åker till tropiska öar och ser om de kan motstå vältränade kroppar av det andra könet, ett gäng vanliga människor åker till livsfarlig miljö och kämpar i livsfarliga tävlingar, med mera. Koncepten är många och nu har ytterligare ett tillkommit. I USA har man nyligen börjat sända dokusåpan "Joe Millionaire", som snabbt blivit en succé.

Tjugo kvinnor flygs till ett pråligt slott i Frankrike för att träffa Evan Wallace, en man som kvinnorna tror har ärvt 500 miljoner kronor och som nu sägs söka en partner.

Men, Evan Wallace heter egentligen Evan Marriott och är en byggjobbare som inte ärvt ett öre. Under veckorna som följer skiljs agnarna från vetet och till slut är det bara en kvinna kvar. Då återstår det att se om kvinnan fortfarande är intresserad när hon får reda på vem Evan Wallace egentligen är.

Ett koncept som uppenbarligen intresserar många. Premiäravnsittet lockade i USA så många som 19 miljoner tittare.

Karin Schmidt