De Niros regidebut

TV
Son och hederlig pappa.

I skuggan av Bronx

Stark regidebut av Robert De Niro, om en ung grabb som växer upp i 1960-talets New York. Pappan (De Niro), som är busschaufför, försöker fostra honom till ett hederligt liv, men sonen är mer imponerad av kvarterets gangstrar. Humor och allvar, mycket snyggt förpackat. (A Bronx tale, 1993)

Canal+ 11.40

Vårat gäng

En artonårig Alice Babs spelar tonårsflickan som flyttar in på Söder och snart blir medlem i det mycket käcka Vårat gäng.

De har problem med att få en lokal och med folk som tycker att deras sorts musik är vanvördig. Unga Alice tvingas till och med sluta i kyrkokören eftersom hon är med i Vårat gäng.

En "renhårig" film fri från "osmakligheter", tyckte den samtida kritiken. Mycket sång och musik också.

Alice Babs sjunger bland annat "Här på Söder" och "Inget gäng är som vårat gäng". Hon var dessutom en rätt ivrig joddlare, något hon visar upp i "Alice i Tyrolen" och "Joddelparaden".

Sven Paddock (1909-1982) och Nils Perne låg bakom "Vårat gäng", som först var en radioserie 1939 och sedan också blev flera revyer.

Filmen blev en stor framgång både bland kritiker och publik. (1942)

SVT 1 14.30

Före detta fruars klubb

Goldie Hawn med läppförstoring.

Tre medelålders New York-kvinnor - Bette Midler, Diane Keaton, Goldie Hawn - lever livets glada dagar. Så byter deras män ut dem mot yngre kvinnor och deras värld rasar samman - tills de bestämmer sig för att hämnas"

  Inledningsvis är det roligt, med många bitska replikskiften, men blir sedan ganska förutsägbart. (The First wives club, 1996)

Kanal 5 21.00