Han ska leda "Blåsningen"

Ulf Larsson gör comeback i TV3

1 av 3 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
Har haft ett tungt år Ulf Larsson älskar att stå framför kameran och är glad över att vara tillbaka i rutan. Han har ett tungt år bakom sig då flera i hans närhet har gått bort.
TV

Tv-stjärnan Ulf Larsson gör comeback.

Nu blir han programledare för TV 3:s succéprogram "Blåsningen".

- Det känns fantastiskt roligt att de ville ha just mig, säger han.

Det är ett av TV 3:s populäraste program.

I slutet av mars har en ny säsong av "Blåsningen" premiär. Aftonbladet kan i dag avslöja att underhållaren Ulf Larsson blir ny programledare.

Veckan före jul kontaktades han av TV 3:s programchef Calle Jansson som ville inleda ett samarbete med den tidigare SVT-profilen.

Älskar kameran

- Jag tycker det är skitkul att de ville ha just mig för det har jobbet. Jag älskar att stå framför kameran och har saknat att arbeta med tv, säger Ulf Larsson.

Just nu håller produktionsbolaget MTV i Göteborg på att spela in åtta program. Ett 30-tal personer arbetar intensivt med att styra upp kändisar som ska blåsas.

Sportprofilerna Arne Hegerfors och Thomas Ravelli är redan lurade.

- De var misstänksamma, men jag kan ändå avslöja att det blev väldigt lyckat. Ravellis utspel var helt otroligt, säger Ulf Larsson som har haft ett tungt år bakom sig.

"Det har varit tufft"

Två av hans närmaste vänner dog i cancer och hans pappa gick också bort efter en tids sjukdom.

- Det har varit tufft och inte lätt alla gånger. Men nu är det kul att göra comeback på tv. Jag tror att det kommer att bli en väldigt underhållande serie, säger han.

Ulf Larsson är en rutinerad programledare. Under nio år ledde han "Söndagsöppet" på SVT innan han slutade för två år sedan.

Han kommer att fortsätta att arbeta med teater. Just nu regisserar han farsen "Bussresan" med en rad teaterstjärnor som har premiär i Stockholm under våren.

Inför den nya säsongen kommer "Blåsningen" också att göras om. Förutom ny programledare kommer studion att förändras och dessutom berättar källor i produktionen att man satsar på nya och betydligt mer avancerade blåsningar.

- Att se folks ansiktsuttryck när de har blivit blåsta är oerhört kul, säger Ulf Larsson.

Daniel Nyhlén

ARTIKELN HANDLAR OM