Handlingen i Robinson avslöjades

SVT visade fel bilder i trailer

1 av 2 | Foto: NIKLAS EHLÉN
spänningen förstörd När SVT visade en trailer från nästa avsnitts öråd i "Expedition: Robinson" avslöjades det också hur det gått i tävlingen. Sedan Aftonbladet påtalat misstaget har SVT nu stoppat bilderna.
TV

SVT har av misstag avslöjat utgången i det kommande avsnittet av "Expedition: Robinson".

Nu stoppas inslaget omedelbart.

- Vi ber tittarna om ursäkt, säger projektledaren Irene Tostar.

Direkt efter förra veckans avsnitt visades en snabb trailer med bilder från det kommande avsnittet. Inslaget har dessutom visats i repriser både söndag och måndag.

I ett snabbt bildspel från det kommande örådet syns tydligt hur en av deltagarna sitter med den åtråvärda Robinsonstatyetten bredvid sig. Statyetten ges till den deltagare som vinner Robinsontävlingen och ger personen full immunitet mot utröstning.

Genom att avslöja den tillfälliga ägaren av Robinsonstatyetten försvinner därmed en stor del av spänningsmomentet för tittaren.

Men det var först när Aftonbladet i går konfronterade SVT med uppgifterna som misstaget uppdagades.

Inte första gången

- Ja, det här stämmer dessvärre. Vi har gjort ett beklagligt misstag och ber förstås tittarna om ursäkt för det. Men vi har missat det och då hoppas vi att de flesta tittarna också har missat det. Man får ju nästan frysa bilden för att se det, säger Irene Tostar, projektledare för "Expedition: Robinson" på SVT.

Det är knappast första gången som SVT själva avslöjar handlingen i förväg. Förra året hände en liknande incident och 1998 gick det så långt att vinnaren avslöjades på SVT:s hemsida.

Hur kan sånt här hända?

- Det är den mänskliga faktorn. Vi bollar med många program och fokuserar på väldigt många olika saker samtidigt. Vi brukar vara jättenoga och nagelfara örådsbilderna, men ibland kan det ändå slinka igenom, säger Irene Tostar.

Efter Aftonbladets avslöjande lovar nu SVT att stoppa inslaget.

Björn Solfors