Barbados-Mathias nye pojkvän tävlar i "Fame factory"

I kväll kämpar Johan för att gå vidare i dokusåpan

1 av 2 | Foto: ANNETTE FRIBERG/BLR-FOTOGRAFERNA
NYKÄRA Mathias Holmgren förbereder sig för fullt inför premiärspelningen med Barbados om ett par veckor. Men privat tänker han även på annat. Sedan en tid tillbaka är han nyförälskad i Johan Thorsell - en av de sökande till "Fame factory".
TV

LERUM

Barbados nye sångare Mathias Holmgren har en ny pojkvän.

Kärleken heter Johan Thorsell - tv-aktuell i TV 3:s "Fame factory".

- Jag visste faktiskt inte ens att han sjöng, säger Mathias och skrattar.

I förra omgången av "Fame factory" var Mathias Holmgren, 28, en av finalisterna. Han vann aldrig tävlingen, men blev i stället Magnus Carlssons efterträdare i det populära dansbandet Barbados.

Just nu förbereder Mathias sig för fullt inför premiärspelningen om några veckor. Ett 60-tal låtar ska läras in och dessutom repeteras det friskt med de övriga grabbarna i bandet.

- Resten av tiden spelar jag Barbados-låtar på stereon hela tiden. Jag intensivtränar några timmar varje dag, och på stan går jag faktiskt omkring med en freestyle för att jag ska få in alla texterna, säger han och ler.

"Det känns bra"

Men privat tänker Mathias Holmgren även på annat.

Sedan en tid tillbaka är han nyförälskad i den 28-årige Stockholmskillen Johan Thorsell - en av de sökande till den nya säsongen av "Fame factory" på TV 3.

I kvällens avsnitt får vi se hur Johan Thorsell försöker bli en av de 50 personer som går vidare till en slutaudition. Lyckas det ska han sedan kämpa vidare om en av platserna på Fame-skolan i Skara.

Men att Mathias Holmgrens nye pojkvän också är med i programmet är en ren slump.

- Absolut. Vi blev tillsammans efteråt och det är en tillfällighet och ingenting annat. När vi träffades visste jag inte ens att han sjöng, säger Mathias Holmgren.

Killarna blev vänner när de träffades på en Stockholmskrog i oktober förra året. Men känslorna växte och för bara några veckor sedan sa det klick.

- Det här är verkligen jättenytt, men det känns bra, säger Johan Thorsell.

Satsar på artistkarriär

Han har nyligen avslutat sina studier på lärarhögskolan, men satsar nu helhjärtat på en artistkarriär.

Paret har än så länge inga planer på att flytta ihop. De vill heller inte berätta vad det var som gjorde att de föll för varandra.

- Nej, det känns för privat i nuläget, säger Mathias Holmgren.

Den 26 januari gör han sin första spelning med Barbados på en kryssning till Kiel.

Daniel Nyhlén