”Blondie” pressar Inger på pengarna

Det hemliga kontraktet ska ge honom en del av vinstsumman

1 av 2 | Foto: JERKER IVARSSON
SKULLE DELAS Under tiden på "Farmen" undertecknade några av deltagarna ett kontrakt om att de skulle dela vinstpengarna mellan sig om någon av dem segrade. Det är just detta kontrakt Jan "Blondie" Hammarlöf stödjer sig på när han kräver Inger Andersson på en del av 500 000 kronor. Inger i sin tur anser att det mer var en plojgrej som kom till i stridens hetta. "Jag kan inte förstå varför "Blondie" gör så här", säger hon till Aftonbladet. Infällt ovan det hittills hemliga kontraktet.
TV

Jan "Blondie" Hammarlöf pressar "Farmen"-vinnaren Inger Andersson på pengar.

Han hävdar att ett hemligt kontrakt ger honom rätt till en del av segersumman.

- "Blondie" har gått över gränsen, säger Inger Andersson.

För knappt en månad sedan avslöjade Aftonbladet den bäst bevarade hemligheten i "Farmen". Sex deltagare bildade i slutet av inspelningen en pakt och skrev ett kontrakt där de förband sig att dela prissumman på 500 000 kronor före skatt om någon av dem tog hem slutsegern i tävlingen.

Idén till kontraktet kläcktes av Jan "Blondie" Hammarlöf. De sex deltagarna var besvikna över hur de manövrerades ut av "Farmens" andra falang, ledd av Marie Forsberg, Daniel Norling och Janne Niiranen. De tyckte också att tv-teamet var mer positivt inställt till konkurrentsidan.

Skulle bilda bolag

I planen ingick även att bilda ett bolag dit segerpengarna skulle betalas ut. Orsaken var att undvika en ekonomisk smäll mot en enskild deltagare, till exempel stora återbetalningskrav för studieskulder.

Avtalet skulle aldrig nå offentligheten. Men nu väljer undertecknarna Inger Andersson och Andreas Rindsäter att visa upp sitt exemplar av avtalet.

Orsaken är ett försök från "Blondie" att pressa Inger på segerpengarna.

- Det måste bli ett slut på det här. Vi har inget att dölja. Jag kan inte förstå varför "Blondie" gör så här, säger Inger Andersson.

"En plojgrej"

Kontraktet kom till i stridens hetta - en plojgrej för att protestera mot vad som höll på att hända på "Farmen", berättar Inger. Bland undertecknarna fanns, förutom Inger och "Blondie", bland andra Andreas Rindsäter, Özcan Yildiz och Mattias Jansson. Men ingen utom "Blondie" har gjort anspråk på Ingers segerpengar.

I dagarna har han kontaktat Inger och hävdat att kontraktet är giltigt. Han överväger att gå med sitt exemplar av kon-

traktet till en advokat om hon inte ger honom den summa han anser sig ha rätt till.

- Det är oerhört konstigt av honom. Han har tydligen blivit otroligt girig. Tanken med kontraktet var aldrig att snuva någon på pengar, säger Andreas Rindsäter.

Muntligt avtal - också

Liksom majoriteten i pakten anser han att kontraktet inte är giltigt. Samtidigt som kontraktet skrevs slöts nämligen ett muntligt avtal. Kontraktet skulle upplösas om pengarna inte betalades ut till det bolag som de sex deltagarna skulle bilda - ett bolag som aldrig skapades.

"Blondie" vill inte uttala sig om härvan.

- I dagsläget har jag ingen kommentar, säger han.

Dan Panas

ARTIKELN HANDLAR OM