Rejäla sågningar blandat med hyllningar

Bert om elevernas förutsättningar

1 av 3 | Foto: Strix
Vår alldeles egne pop-pin-up-pojke Anders.
TV

Ingår man i Berts stall får man räkna med att ta både bra och dålig kritik.

Eleverna lyssnade uppmärksammat på vad han hade att säga men passade sedan på att tala om vad de ansåg om Bert...

I takt med att veckorna rullar på och den stora finalen kommer allt närmare gör sig verkligheten allt mer påmind. Vad händer efter skolans slut? Vilka har chans att göra sig ett namn i branschen? Vilken genre passar man egentligen bäst för? Är man en lämplig liveartist eller lämpar man sig bättre i studion?

Om någon har de rätta svaren är tveksamt men en person som definitivt har åsikter om eleverna på Fame Factory är Bert.

– Ibland känner jag att de tror det att de är framme, men det är ett stort misstag, sade Bert krasst.

Lat och sömnig

Denna kväll hade han egentligen kommit till skolan för att kontrollera eventuell tjuvrökning men istället blev det mingel med eleverna. En efter en betade han av dem och det var både positiva och negativa omdömen som haglade över dem.

Anders var först ut och fick höra att han hade potential som artist och kanske var den främsta på skolan i konsten att hitta bra låtar.

Dajana däremot fick däremot rådet att genast sluta prata om soul, för hon klarar inte av det. Men framförallt borde hon ändra sitt beteende.

– Hon är faktiskt lite lat och sömnig och det går inte?

Den positiva överraskningen i det här sällskapet ansåg Bert Johan vara, en kille med okej röst men som hamnat i ”mittemellanlandet”. Man vet inte riktigt var det kommer att ta vägen helt enkelt.

Jobbig röst

Jerkers röst beskrev han däremot som speciell och som i vissa låtar till och med kunde uppfattas som jobbig. Bert poängterade därför vikten av att välja passande låtar till Jerker.

– Om han är en skivframgång, det är jag tveksam till.

Turen hade kommit till ”killen med gitarren”, David. Bert underströk hans begåvning för låtskriveri medan artisteriet inte kändes lika självklart i hans fall.

När det kom till Peter var det lättare att se en röd tråd:

– Han har ju ett koncept som han följer och kommer även att funka även på skiva. Behåller han sin ödmjukhet så kommer han att gå hela vägen.

Någon som däremot inte behövde leta upp sin rätta genre var Ida som hade enligt Bert hade hittat helt rätt.

Skivkarriärer eller ej

Omdömet om Per var kort och lämnade många svar:

– Vi får se, än har det inte hänt tillräckligt mycket för att man ska hitta en skivartist i honom.

Dennis omtalade han som en jätteduktig sångare, men svår att placera i rätt genre. Å andra sidan konstaterade Bert:

– Emil var en sådan, nu ligger han etta på topplistan.

Sist ut var Mia som fick epitetet ”kanonkörtjej” men ändå svårt att bestämma och åter igen frågade han sig vad ska man göra med henne?

Elevreaktioner

Då eleverna befinner sig i Berts stall får man ju finna sig i att han luftar sina åsikter men alldeles hjälplösa och utan mål i mun är de inte. Tvärtom!

Sinsemellan tog de upp problemet med den ständiga tidsbristen samt stressen på skolan och hela skulden las faktiskt på Bert och lärarna. De menade att de hela tiden dras mellan olika projekt och vad som egentligen ska prioriteras. Mia sammanfattade det hela kort:

– Lös det här för vi mår inte bra!

Detta hände också i programmet:

Anna Bergstrand