”Det är krisläge”

Pressad situation inför veckans audition

1 av 4 | Foto: Strix
En bekymrad Calle Kindblom beskrev situationen på skolan som krisläge.
TV

Lite grus i lärarmaskineriet och fem frustande veckofinalister – så skulle man kunna beskriva dagsläget på Fame Factory.

Allt medan Dennis drabbades av onda aningar om vad som komma skall..

Dags för miniaudition men dessförinnan skulle ett informellt möte hållas och på plats fanns Monica, Bert, Micke Nystedt och Calle Kindbom från Mariann Records. Micke började med att understryka vikten av att eleverna borde få mer tid att välja låtar och på så sätt höja kvaliteten medan Calle var inne på samma spår. Calle, som har i uppgift att tillsammans med kollegan Henrik hitta låtar, ansåg att de inte kände sig det minsta delaktiga i skolan.

Irritation och besvikelse

– Jag och Henrik känner inte alls att vi har någon större chans att påverka någonting överhuvudtaget, för vi släpps inte in här. Antingen är vi med eller så är vi inte!

Surt vände han sig mot Monica för att höra om han och kollegan inte var önskvärda på skolans auditions - var det något hon visste om? Monica, som blev alldeles tagen på sängen av de sura minerna svarade snabbt:

– Nu ställer ni mig mot väggen på något konstigt vänster, det här tycker jag inte är relevant!

Reaktioner från branschen

Plötsligt blandade sig Bert i samtalet och även han menade att eleverna måste få mer tid till låtletandet. Den senaste omgången hade varit katastrofalt svag och till och med branschfolk hade påtalat att materialet inte var konkurrenskraftigt nog.

– Jag tycker det är krisläge överhuvudtaget med hela serien faktiskt, sköt Calle snabbt in, medan Bert fortsatte tala om prioriteringar.

– Det finns hur många artister i Sverige som helst som har hur bra undervisning som helst, de kommer ingenstans för det.

Monica stod dock på sig gentemot grabbarna Grus och menade att undervisningen är visst nyttig?

Nya grepp

Därefter förklarade Bert att i dagens miniaudition skulle de fem bästa låtarna komma till final, oberoende av hur många gånger man tidigare varit uppe.

Den rätta lösningen eller ej, tongångarna lät avsevärt bättre efter att deltagarna framfört sina respektive låtar och Micke sammanfattade glatt det hela:

– Jag är övertygad om att det kommer bli en briljant veckofinal.

Följande fem får vi således avnjuta i veckans final: Johan, Dennis, Per, Anders och Ida.

Dåliga vibbar

När det lugnat ner sig en smula var det en nedslagen och fundersam Dennis som slog sig ner i loungen med Monica.

– Jag har en jättekonstig känsla, får en vibb av att det här är den sista låten jag gör och jag vet inte varför?

Monica gillade inte alls det hon hörde och försökte peppa honom istället:

– Så får du inte tänka, du måste tänka kreativt, framåt.

Veckans finalister:

Anna Bergstrand