”Sälj dig inte så billigt!”

Dennis dömde ut röstningen

1 av 4 | Foto: Strix
På väg hem från Skövde fick Dennis tröst från kamraterna.
TV

Förvåningen bland kamraterna var stor över att Dennis skulle lämna gruppen och själv hade han svårt att dölja sin bitterhet.

Inte heller höll han inne med vad han ansåg om röstningsförfarandet.

Från att tidigare fått höga poänger och varit en av skolans två stipendiater kändes det nu nästan overkligt att behöva lämna skolan. Dennis beskrev det närmast som lite sjukt men förklarade vidare att det hade för mycket med förmågan att vara kommersiell, att välja låtar som folk känner igen.

– Jag skulle själv aldrig välja en låt som ”Final Countdown”, för min del så är det endast publikfrieri och noll hjärta!

Nere i Greenroom satt Monica och bedrövat torkade hon bort en tår från ögat. Tillsammans med Dennis smuttade hon på champagne och passade på att lovprisa honom:

— Du har en av de absolut bästa musikalrösterna jag någonsin hört och det kommer jag att jobba vidare på kan jag säga.

Detta tröstade han sig och avslutade med men avslutade med orden:

— Sälj dig inte så billigt och bli en produkt bland alla andra produkter!

Hur kommer det sluta?

I gruppen hade deandra fått sig en rejäl tankeställare och de var de märkbart tagna: hur kunde det komma sig att skolans kanske bäste sångare nu var tvungen att lämna dem?!

Anders reflekterade över att han lyckats vinna ännu en veckofinal och ansåg att det faktum att Dennis åkte ut var ännu ett bevis på att man inte har en aning om hur detta kommer att sluta?

Jurymedlemmen Anders Tegner gav sin förklaring till Dennis låga poäng: balladen föll helt enkelt inte juryn i smaken. Han passade inte riktigt in i rollen den dagen medan de andra passade bra in i sina.

En som saknade Dennis lite extra denna kväll var Mia som förklarade hur nära de kommit varandra under den här tiden.

Det hon skulle sakna mest med honom vari deras samtal, sångsessioner och småsaker som att äta tillsammans.

Möte med verkligheten

Men livet går hur som helst alltid vidare och för Peter och David hade det blivit dags att ta klivet ut i den krassa verkligheten, en verklighet som stavas Fritidsgård.

Killarna hade nämligen fått i uppgift att inviga en fritidsgård i Mölndal och plötsligt befann de sig mittibland mängder av barn som blev helt tossiga av att äntligen få möjlighet att möta sig sina idoler.

De omringade våra två vänner och krävde givetvis autografskrivning och Peter berättade om de kanske två mest hängivna fansen.

– Vi blev omhändertagna direkt jag och David, av två små tjejer som tog oss i händerna och sen släppte de oss inte på flera timmar kändes det som.

Kanske bara en försmak om vad som komma skall för våra blivande artister.

Detta hände i programmet:

Anna Bergstrand