TV 4: Vi ska göra Bingolotto bättre

Lasse Kronér får beröm för sina insatser i programmet

1 av 2 | Foto: PETER WIDING
"UTOMORDENTLIGT DUKTIG" TV 4:s tidigare så populära lekprogram upplever en kräftgång just nu. Både tittarsiffrorna och lottförsäljningen har dalat det senaste året och inom idrottsrörelsen har höjts röster för Lasse Kronérs avgång. Nu väljer TV 4 att försvara honom. "Han är utomordentligt duktig på det han gör", säger kanalens programchef Eva Schwartz. Infällda Aftonbladets artiklar i går och i lördags.
TV

Förtroendet för Lasse Kronér består. Nu vill TV 4 kraftsamla för att vända krisen för "Bingolotto".

- Vi kommer att jobba hårt, säger programchefen Eva Swartz.

"Bingolotto" har hamnat i sin första stora kris sedan starten för tolv år sedan.

Förra året förlorade programmet var femte tittare och i år ligger snittpubliken för första gången under miljonen efter hård konkurrens från SVT.

Och idrottsrörelsen är kritisk.

Klubbarnas viktiga intäkter från lotteriförsäljningen minskade förra året med över 100 miljoner kronor. Och Riksidrottsförbundet fruktar att tappet kan bli större i år och krävde en förändring i gårdagens Aftonbladet.

I Södertälje Sportklubb (SSK) och IF Elfsborg, som hör till de mest lottsäljande idrottsföreningarna i landet, ställs krav på att Lasse Kronér ska avgå.

- Han skulle bytts ut redan i höstas. Han kan inte förnya mer nu, han måste inse att det inte funkar, anser Arne Johansson, ansvarig för lottförsäljningen i SSK.

Fullt förtroende

Lasse Kronér har tidigare berättat att han för löpande samtal med "Bingolotto"-ledningen om en ersättare.

Men TV4 har fullt förtroende för programledaren.

- Absolut. Han är utomordentligt duktig på det han gör, säger TV4:s programchef Eva Swartz.

Hon berättar att det förs diskussioner mellan TV4, "Bingolotto" och Riksidrottsförbundet om förändringar av programmet för att vända trenden. Nedläggning är inte ett alternativ.

"Ska jobba hårt"

- Vi kommer att jobba hårt tillsammans för att göra programmet bättre, säger Eva Swartz.

Lasse Kronér säger att han inte kommer att bita sig fast för alltid i "Bingolotto", men han kommer inte att sluta efter kritiken från idrottsföreningarna:

- Så mycket som jag pratar med TV 4, och "Bingolottos" ledning, så har jag ju deras fulla förtroende, säger han och tillägger att Aftonbladets läsare inte skyllde krisen på honom.

Höjt lottpris

Han känner sig trygg med "Bingolotto" eftersom formatet utvecklas inför varje ny säsong:

- Nu ligger vi som vi gjorde för fyra år sedan och då har ändå lottpriset höjts med tio kronor.

Viveca Bladh