De ska ta revansch

Tittarna får vara med och välja tävlande i den sista "Robinson"

1 av 3 | Foto: TOMMY MARDELL och NICLAS HAMMARSTRÖM
"MIRRE" OCH BUBA VILL VARA MED 65 gamla Robinson-deltagare har anmält sig till den sista omgången av serien. Bland dessa märks "Mirre" Dehlin och Buba Badjie som var Aftonbladets läsares favoriter vid en omröstning nyligen. En annan nyhet för i år är att man kan ringa och rösta på sin favorit.
TV

65 tidigare deltagare från "Expedition: Robinson" är beredda för revansch.

I går presenterade SVT alla gamla deltagare som nu kan komma med.

Men att få tillräckligt med röster innebär inte självklart en plats i tävlingen.

I går presenterade SVT alla 65 tidigare Robinson-deltagare som tackat ja till att medverka i allra sista omgången av "Expedition: Robinson". Nu får tittarna avgöra vilka som skall få följa med genom telefonröstning.

SVT:s nöjeschef Hans Rosenfeldt sa i går att det står mellan 64 tidigare deltagare, men Susanna "Syrsa" Wahlberg hade hunnit tacka ja i sista sekunden.

Några väntar barn

- Tre, fyra stycken har avböjt för att de väntar barn, bland andra Susanne Ritterdal, berättar Gunilla Nilars, projektledare för "Expedition: Robinson" på SVT.

Några deltagare har inte gått att nås då de flyttat utomlands.

Men även om en Revansch-Robinson vinner flest tittarröster måste han eller hon genomgå samma hårda tester som de nya deltagarna. Då ger tidigare medverkan i tävlingen inte automatiskt företräde till nästa omgång.

Och på så sätt kan tittarrösterna bli betydelselösa.

Kent är nyopererad

Detta kan innebära att Kent Larsen, som var en av Aftonbladets läsares favoriter inför ett Revansch-Robinson, riskerar att missa tävlingen eftersom han nyligen opererats.

Sista omgången av "Expediton: Robinson" har präglats av stort hemlighetsmakeri och SVT vill inte avslöja hur fördelningen av nya och gamla deltagare kommer att bli.

Men Gunilla Nilars tror att sista omgången kan bjuda på många överraskningar:

- Det blir svårt även för de gamla deltagarna. Det som varit problemet tidigare är att deltagarna lär sig vad som händer.

Därför har SVT sparat på en del idéer till sista omgången.

- Den allra, allra sista omgången, poängterade Hans Rosenfeldt.

Alla som tackat ja – så röstar du

■ ■ Rösta på din favorit i Aftonbladets omröstning – bara för skojs skull, det påverkar inte den officiella omröstningen.

■ ■ Ring telefonnumret som står efter din favoritdeltagare. Samtalet kostar 9.90 kronor, varav 8.50 går till Radiohjälpens insamling för Världens barn. Du får rösta flera gånger om du vill, men du har bara en vecka på dig - söndag 30 mars kl 24.00 stängs telefonslussarna.

Viveca Bladh