Charmig kärlekskomedi

TV
Fyra bröllop och en begravning.

Fyra bröllop och en begravning

Mycket charmig och underhållande brittisk kärlekskomedi.

Hugh Grant spelar ungkarlen Charlie som går på andras bröllop och begravningar, men aldrig själv tycks få till det med kärleken. Andie MacDowell spelar amerikanskan Carrie som han stöter ihop med och så småningom blir kär i.

Bra skådisar som Kristin Scott Thomas (Den engelske patienten), John Hannah och Simon Callow i färgstarka biroller. Filmen är fylld av många roliga scener och repliker.

Kultfakta: Filmen har ett roligt internskämt. Vid ett tillfälle säger Charlie till Carrie:

- För ett ögonblick trodde jag att du var Glenn Close i "Farlig förbindelse".

På riktigt blev Andie MacDowells röst i Tarzan-filmen "Greystoke", dubbad av just Glenn Close" (Four weddings and a funeral, 1994)

SVT 1 21.00

Cape Fear

Martin Scorseses spännande nyinspelning av "Farlig främling" (1962).

Robert De Niro spelar galningen som terroriserar en advokat ( Nick Nolte), hans fru ( Jessica Lange) och dotter ( Juliette Lewis) som hämnd för att han tvingats sitta av ett långt fängelsestraff.

Kultfakta: Robert Mitchum (1917-1997) och Gregory Peck spelade De Niros och Noltes roller i originalfilmen. Båda har cameoroller i den här filmen. (1991)

TV 3 21.00

Bad boy

Ojämn komedi med Denis Leary, som trots många filmroller fortfarande är mest känd för de där kortfilmerna på MTV där han svär och kedjeröker. Här spelar han en slarver till kvinnokarl som ska få ärva en stor summa pengar - om han lyckas få alla kvinnor han bedragit att förlåta honom! Med Elizabeth Hurley som advokat. (Dawg, 2002)

TV 1000 22.00