Tv stoppar skämt om prinsessan

Hovet: Skadan är redan skedd

TV

Kungahuset har fått sin vilja fram.

Det blir inga fler skämt om prinsessan Madeleine i tv-programmet "Pass på".

- Vi upplever att innehållet har skapat mer skada än underhållning, säger Calle Jansson, programchef på TV 3 och ZTV.

Foto: MATS STRAND
känner sig lättad Prinsessan Madeleine sägs vara glad över att ZTV valde att inte visa sketcherna med henne i gårdagens program. Kungahuset överväger trots det att driva frågan vidare i en juridisk process.

I går stoppades det planerade avsnittet i "Pass på" efter att kungahuset kopplat in jurister. I stället sändes en repris av ett tidigare avsnitt .

Prinsessan och pojkvännen skulle i programmet badat nakna och skjutit skarpt mot socialdemokrater.

- Antingen slår man sig blodig och försöker kommunicera sin tes eller så väljer man en annan väg. Vi valde att plocka bort bitarna med Madeleine från "Pass på", säger Calle Jansson.

Varför tog ni det beslutet?

- Hovet har ju reagerat starkt på den här satiren och vi upplever då att innehållet har skapat mer skada än underhållning. "Pass på" håller så hög nivå att det inte ska fastna i den här diskussionen, säger Calle Jansson.

Allting började med en sketch som sändes i "Pass på" i mars.

Prinsessan Madeleine, som spelades av David Hellenius, besökte där gynekologen - som fann ett shotsglas i hennes underliv. Sedan dess har Madeleine förekommit i andra sammanhang i programmet.

"Vi släpper inte det här"

- Vad vi har förstått så tycker Madeleine inte att det är roligt. Vi skojar ju för att folk ska tycka det är kul och mår någon dåligt eller tar skada så finns det ju ingen glädje i det längre. Det är ju inte det som är vår mening, säger David Hellenius som tillsammans med Peter Magnusson står bakom "Pass på".

Hovet är glada över nyheten att sketcherna om prinsessan har stoppats men anser att skadan redan är skedd.

- Det är glädjande och tacksamt att de tagit sitt förnuft till fånga. Prinsessan känner sig lättad, säger hovets presschef Elisabeth Tarras-Wahlberg.

- Men det inslag där hon besökte gynekologen har ju redan visats och gått i repris så skadan är ju redan skedd. Vi får se hur vi går vidare med just det inslaget. Vi släpper inte det här riktigt än.

"Pass på" börjar sändas även i TV 3 nu på fredag.

Tidigare artiklar

Linda Hjertén

ARTIKELN HANDLAR OM