Nu kan Mirre bli Robinson

Här är stjärnorna som får en ny chans i "Expedition: Robinson"

1 av 3 | Foto: TOMMY MARDELL
REVANCHSUGEN Mariana "Mirre" Dehlin var en av finalisterna i den senaste omgången. Hon kom tillbaka från "Andra sidan" och tog sånär hem segern i vintras. Nu får hon en ny chans att kamma hem statyetten. Snart bär det av till Malaysia för den allra sista säsongen av "Expedition: Robinson.
TV

Här är stjärnorna som ska ta revansch i "Expedition: Robinson".

"Mirre" Dehlin, Zübeyde Simsek, Martin Sourra, Kent Larsen, Emma Andersson, Robban Andersson, Björn Hernefeldt och Johan Hellström är klara för en återkomst i SVT:s dokusåpa, erfar Aftonbladet.

Däremot har favoriten Buba Badjie hoppat av.

I sommar spelas den sista omgången av "Expedition: Robinson" in.

Och avslutningen på en av SVT:s största succéer någonsin blir något utöver det vanliga.

För första gången kommer flera av de tidigare säsongernas stora profiler att göra comeback i dokusåpan och blandas med nya deltagare.

Välbevakad lista

Vilka av de gamla deltagarna som skulle få chansen till revansch har varit en av SVT:s mest välbevakade hemligheter.

Men redan i dag kan Aftonbladet avslöja vilka som hittills är klara att åka.

Enligt uppgift kommer förra årets kvinnliga finalist "Mirre" Dehlin, radarparet Zübeyde Simsek och Emma Andersson, Martin Sourra, Robert "Robban" Andersson och Johan Hellström att få återvända till Malaysia.

Också Kent Larsen, känd med yxa från allra första omgången, ska delta igen - trots att han är 68 år och nyss genomgått en svår operation.

- Men jag räknar med att kunna åka - om jag får, säger han.

Han är försiktig i sina kommentarer - med all rätt. Samtliga deltagare är belagda med sträng munkavle av SVT och produktionsbolaget Strix och riskerar diskning om de läcker något.

- Intrigmakaren is back. I övrigt har jag inga kommentarer, säger "Robban" Andersson och skrattar.

Inte heller Zübeyde Simsek vill bekräfta uppgifterna.

- Jag vet ingenting, säger hon.

Buba tackade nej

- Jag kan inte säga någonting. Men visst vore det konstigt om de inte tog med de stora profilerna med tanke på att de vill ha bra tittarsiffror, säger Emma Andersson.

Buba Badjie är en sådan stor profil. Han tillfrågades men var tvungen att tacka nej. Också Sophie Uppvik-Lodalen ska ha tackat nej i ett sent skede.

- Tanken var att jag skulle åka. Men tiden passade inte in med mitt jobb och min familj. Det känns tråkigt att inte kunna åka, säger han.

Enligt flera källor som Aftonbladet talat med kommer cirka tolv "gamla" deltagare att åka till Malaysia den 1 maj. Där kommer de att få tävla mot varandra i några dagar. Åtta deltagare går sedan vidare medan resten får åka hem igen.

Först den 4 maj reser de åtta nya deltagarna från Sverige och blandas sedan upp med de "gamla" i två lag.

Telefonröstning

Tittarna har tidigare kunnat telefonrösta fram sina favoriter i "Robinson". Ju högre upp en deltagare hamnat på den hemliga favoritlistan, desto större chans har denna att få vara med igen.

SVT funderar nu på de sista namnen som ska ansluta till de redan klara. Troligtvis kommer kvinnor att prioriteras.

- Vi talar inte om någonting förrän allt är klart. Men vi går efter vår telefonomröstning till 100 procent. Vi för fortfarande förhandlingar med några av deltagarna, säger Gunilla Nilars, SVT:s projektledare för "Expedition: Robinson".

Leif väntar barn

Leif Svensson från senaste säsongen är en av de populäraste på listan, men väntar tillökning i familjen under sommaren.

Charles Murelius är på gränsen till att få vara med igen.

- Vi är några som ligger högt på listan men som i dagsläget inte ombetts att packa väskan. Men det vore fantastiskt kul att få åka och om de ringer så ställer jag upp, säger Charles Murelius.

De får packa väskan och åka till Malaysia

Klas Lindberg, Tobias Lindner, Björn Solfors