”Bingolotto” startklart för nytt guldregn

Vinnare flygs direkt till studion - för att tävla om tio miljoner

TV

På påskafton regnar det guld över "Bingolotto".

Och precis som i fjol ska en spelare - någonstans i Sverige - flygas in till studion i Göteborg under direktsändning för att spela om 10 miljoner kronor.

- Det är stressigt men samtidigt otroligt spännande, säger Lasse Kronér.

Foto: THOMAS JOHANSSON
stressig utmaning Lasse Kronér står beredd i bingolottostudion för att emot den vinnare som flygs in för att tävla om tio miljoner kronor. - Mer direktsänd tv än så här går inte att göra, säger han.

Förra Guldkvällen i "Bingolotto" ägde rum i november i fjol. Då slogs alla rekord i spelprogrammets historia när vinster delades ut för över 150 miljoner kronor. Och den största enskilda vinsten någonsin hamnade på ofattbara 31,5 miljoner kronor.

Täcker hela Sverige

Även ett nytt spel, "Turkronan", introducerades. "Turkronan" ger vinst på upp till 10 miljoner kronor och spänningsmomentet i spelet är att personen som får tävla dras i början av programmet och sedan flygs till studion i Göteborg i realtid.

- "Turkronan" är ett otroligt stressmoment för oss som jobbar med "Bingolotto". Det finns ju en risk att vinnaren vi drar inte tittar på tv och vet att han vunnit eller att vi helt enkelt inte hinner få hit vinnaren i tid. Men det är också otroligt roligt, säger Lasse Kronér.

Förra året var vinnaren från Härad och tiden var knapp när han flögs in till Göteborg i direktsändning för att spela det nya spelet - som i fjol gav vinst på 5, 4 miljoner kronor.

I år står 28 flygplatser till "Bingolottos" förfogande och flygplan finns tillgängliga på Landvetter och Skellefteå flygplats för att jättekarusellen ska gå runt och den tävlande ska hinna in till studion innan programmet slutar 23:00.

Tre helikoptrar står utposterade i Kiruna, Östersund och Hemavan vid Storuman för transport till närmaste flygplats där planet som står utposterat i Skellefteå möter upp. Vinnaren förs på ett eller annat sätt till Landvetter flygplats och förs sedan till tv-studion i limousin.

- Mer direktsänd tv än så går det inte att göra. Vi vet ju inte fören sändningen börjar var vi ska hämta vinnaren och vi får bara hoppas att flygplanet hinner tillbaka till Göteborg i tid, säger Lasse Kronér.

Så spelas ”Turkronan”

Linda Hjertén